• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu kaçak kiliseye kim göz yumuyor?

Yeniakit Publisher
2016-02-09 10:41:00 - 2016-02-09 10:54:18
Bu kaçak kiliseye kim göz yumuyor?

Şanlıurfa’da ruhsatsız açılan kilise için ‘Pastör’ Eyüp Badem, dernekleşme başvurusu yaptı. Halk ise ‘misyonerlik faaliyeti yürütülüyor’ diyerek kilisenin kapatılmasını istedi.

Şanlıurfa'da yaşayan Eyüp Badem’in açtığı kiliseyle bölgede misyonerlik yaptığı iddiası Şanlıurfa’yı karıştırdı. Tarihi Haşimiye Meydanı’ndaki eski bir fırını tadilattan geçiren Badem, ‘Protestan Nur Kilisesi’ adıyla bir kilise açtı. Ancak kilisenin, tamamı Müslüman olan mahallede açılması ve misyonerlik faaliyetleri için kullanıldığı iddiası bölgede tepkiyle karşılandı. 

EMRİVAKi KİLİSE-DERNEK!
20 Aralık’ta açılan kiliseye kürsü, haç flaması ve az sayıda sandalye konuldu. Eyüp Badem kendisini ‘pastör’ ilan etti. Açılışı izinsiz ve ruhsatsız bir şekilde gerçekleştirilen kilise için resmi başvuru geçtiğimiz 18 Ocak’ta yapıldı. Ancak ‘kilise’ olarak açılan mekan için başvuru Şanlıurfa Valiliği Dernekler Müdürlüğü’ne yapıldı. Başvuruda mekânın ismi ‘Şanlıurfa Protestan Kilisesi Derneği’ olarak beyan edilirken, amaç “Hristiyanların Protestan mezhebi ve tüm Hristiyanların ibadet, kültür ve inanç ihtiyacının karşılanması için çaba sarfetmek” olarak özetlendi. Kiliseye gelenlere İncil ve Hristiyanlığı anlatan kitaplar dağıtıldığı, din değiştirmeleri karşılığında para verildiği iddiası şehri gerdi. 

BÖLGE HALKI TEPKİLİ
Mahalledeki 70 kadar esnaf ve mahalle muhtarı ile Diyanet-Sen temsilcisi valilik ve Eyyubiye Kaymakamlığı’na dilekçe sunarak kilisenin kaldırılmasını istedi. Dilekçede, kilisede misyonerlik yapıldığı belirtilerek vatandaşın bundan rahatsız olduğu belirtildi.

AMAÇLARI İŞGAL

Şanlıurfa il Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem
Diyanet olarak önlemlerimizi artırmamız gerekiyor. Misyonerlik hiç kuşkusuz zararlı bir cereyandır. Gençlerimizi misyonerlere kaptırmamamız gerekiyor. Diğer taraftan biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. islam dinini hem gençlere, hem de insanımıza güzel bir şekilde anlatmamız gerekiyor.

Şanlıurfa Barosu üyesi Avukat Emin Güneş
Bölgedeki misyonerlik faaliyetleri bilinçli eylemlerdir. Devlete küsmüş insanları hedefliyorlar. ‘Saldırgan devlet islam’ı temsil ediyor’, dolayısıyla ‘islam kötüdür’ deyip ‘Hristiyan devletler refah içinde yaşıyor’ propagandası yapıyorlar. Amaç, burada fakir insanlardan cemaat oluşturup ilerleyen yıllarda işgale zemin hazırlamak.
 
Diyanet-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Şibak
Terörün arttığı bir dönemde yabancı keskin nişancılar konuşulurken biz de bölgede misyonerleri konuşuyoruz. Terörü fırsat olarak kullanıyorlar. Şanlıurfa’da yaşanan budur. Bizim kimsenin kilisesiyle sorunumuz yok, ancak kuytu bölgelerde açtıkları bu tür yerlerle insanların aklını bulandırıyorlar. Buralarda misyonerlik yapıyorlar.

‘Irkım Yahudi, dinim Hristiyan’
Daha önce pek çok yerde kendisini Yahudi olarak tanıtan Eyüp Badem, Yahudilikten ateizm ve Hristiyanlığa savrulması ve PKK’lı teröristlerin fotoğrafları önünde verdiği pozlarla tanınıyor.
 
MİSYONER DEĞİLİM
Badem, “Yıllardır evlerde Hristiyan kardeşlerimize hizmet veriyoruz. Misyonerlerle alakamız yok bizim. Biz kendi ibadetimizi yapıyoruz. Misyonerlik faaliyetleri, yanlış anlıyor insanlar, ‘Bunlar ajandır, devlet düşmanıdır’ diyorlar” diye konuştu. “Ateist olduğum dönem 1980’den sonrası idi. Dinim, imanım yoktu. 1990-91 yılında Hristiyan oldum. Musevilik, Yahudi demektir. Bir din olarak değil, ırk olarak… Bizim dinimiz zaten bellidir, Mesih’e ibadettir. Irk olarak Yahudiliktir. Allah’ın yarattığına karşı mı çıkacağız? Başından beri Protestanım” ifadelerini kullandı. Üzerlerinde baskı olduğunu iddia eden Badem, daha önce 500 kişilik Cemaatleri olduğu yönündeki ifadelerini sormamız üzerine ise bu konuda açıklama yapmayacağını ve ‘Cemaat’in rahatsız olduğunu’ ifade etti.

MİLLET - FAHRETTİN DEDE

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23