• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu illerde yarın da okullar tatil

Yeniakit Publisher
2015-01-06 18:49:00 - 2015-01-06 20:32:46
Bu illerde yarın da okullar tatil

İstanbul'da ve Ankara'da yarın, yani 7 Ocak çarşamba günü okullar tatil mi? Ankara ve İstanbul'da bugün okullar tatildi, kar yağışı devam ettiği için yarın da tatil ilan edildi.

İstanbul ve Ankara 'da bugün okullar kar tatilindeydi peki yarın yani 7 ocak çarşamba günü okullar tatil mi? Gözler kar tatili için yeniden İstanbul Valiliğine döndü. İstanbul Valiliğinin yoğun kar yağışını değerlendirerek tatil kararını uzatma ihtimali bulunuyor. 

İSTANBUL VALİSİ'NDEN YARIN İÇİN AÇIKLAMA

Vali Vasip Şahin, İstanbul'daki kar yağışı sebebiyle okulların tatil edilip edilmeyeceği konusuda, "Yarınla ilgili akşam bir değerlendirme yapacağız. Arkadaşlarla istişare edip karar vereceğiz" dedi. 

Vasip Şahin, İstanbul'daki kar yağışı, okulların tatil edilip edilmeyeceği ve vatandaşların neler yapması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Şahin, “Dün özellikle ulaşım güzergahlarında bütün önlemler alındı. Yollarda yeterince araç ve gereç var. Şuanda ulaşımla ilgili bir sıkıntı yok. Tabi bizim asıl beklentimiz öğleden sonrası ve akşama doğru ile ilgiliydi. Okul tatilindeki bizim hedefimizde zaten öğleden sonra oluşabilecek bir takım mağduriyetlerin önlenmesi noktasındaydı. Biliyorsunuz meteorolojimiz ülke genelinde yaptığı tahminlerde yüzde 90 isabet başarısına sahip. Buna güvenerek biz, dün akşam bu verilere dayanarak okulları bugün tatil ettik . Zannederim tatil kararı isabetli oldu . Çünkü gittikçe şartlar ağırlaşmaya başladı. Çocuklarımızın, engelli vatandaşlarımızın ve hamilelerimizin, kamu personelinden bunların yaşayabilecekleri mağduriyetlerin ve olumsuzlukların önüne geçmeye çalıştık" diye konuştu.

'Yarın okullar tatil olacak mı?' sorusuna Vali Şahin, “Yarın ile ilgili de tabi akşama doğru bir değerlendirme yapacağız. Elimize geçen meteorolojik verileri tekrar değerlendirip ilgili arkadaşlarla birlikte istişare edip, yarın ile ilgili kararı kamuoyuna duyuracağız. Yani gelecek olan meteorolojik verilere bağlı olarak o zaman değerlendireceğiz. Şimdi bir şey söylemem mümkün değil. Bir haftalık hava tahmin raporlarında yarın ile ilgili olarak bugünden daha iyi olmayacağına dair bir takım veriler var. Onu akşam tekrar değerlendirip kararımız vereceğiz.” şeklinde cevap verdi.

Vatandaşlara toplu taşıma araçları kullanmaları konusunda uyarılarda bulunan Şahin, “Tabi bu türlü ortamlarda, bu havalarda sürücülerimiz artık daha bilinçli hale geldiler. Olabildiğince özel araçlarla çıkmamaya çalışıyorlar. Tavsiyemiz odur, özel araçlarla çıkmasınlar. Toplu ulaşım imkanları mevcuttur. İstanbul’un hemen her yerine toplu ulaşım imkanı var. Dolayısıyla vatandaşlarımıza hem seyahat konforları hem kendi güvenlikleri hem de trafik güvenliği açısından toplu taşıma tercih etmeleri tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YARIN OKULLAR HANGİ İLLERDE TATİL?

Birçok ilde ise kar tatili uzatılmaya başladı. Bu iller arasında Kastamonu, Bayburt ve Denizli gibi yerler var.

Yarın okulların tatil olacağına dair ilk karar Bayburt'tan geldi. Yoğun kar yağışı sebebiyle bugün eğitime ara veren Bayburt Valiliği yarın için de kar tatili kararı aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Demirözü ve Aydıntepe ilçelerindeki tüm okullarda bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

Okullarda eğitimin, hava şartlarının uygun olması durumunda 8 Ocak Perşembe günü yeniden başlayacağı bildirildi.

KASTAMONU OKULLAR YARIN TATİL

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Araç, Taşköprü, İhsangazi, Devrekani, Çatalzeytin, Tosya, Daday, Doğanyurt ve Hanönü ilçelerindeki tüm okullar ile Cide ilçesindeki taşımalı okullarda eğitime bugün ve yarın için ara verildi. İnebolu ilçesinde ise tüm okullarda sadece bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Kastamonu'da eğitim İnebolu ilçesi hariç perşembe günü yeniden başlayacak. 

DENİZLİ 2 İLÇEDE KAR TATİLİNİ UZATTI

Denizli'de bazı ilçelerde eğitime verilen ara yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün uzatıldı. Denizli Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde 6 Ocak Salı Günü tatil edilen tüm okulların 7 Ocak Çarşamba günü de tatil edildiği bildirildi.

TUNCELİ KAR TATİLİ  

Tunceli'de, olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime ara verildi. Kar tatili yarın da devam edecek eğitim perşembe günü başlayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, "Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçemizdeki tüm okullarımızda 6 ve 7 Ocak tarihlerinde eğitime iki gün ara verme kararı aldık” dedi.

DENİZLİ'DE 3 İLÇEDE YARIN DA OKULLAR TATİL
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Denizli'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil olmuştu. Yarın için ise Çameli, Kale ve Güney ilçelerinde okullar tatil edildi. 

YARIN HAVA DURUMU NASIL KAR NERELERDE VAR?

Meteoroloji tahminlerine göre kar yağışı perşembe gününe kadar etkisini devam ettirecek. Hava durumu tahminlerinde perşembe günü için ise görülmemiş soğukların yaşanacağı haber veriliyor. İstanbul'da dahi eksi 10 dereceye varan soğuklar görülecek. 

Kar yağışının yarın (çarşamba) etkili olacağı bölgeler şöyle;

-Marmara'nın doğusu, 
-İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, 
-İç Ege, Göller Yöresi
-Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri.

Kar yağışı bu bölgelerde çok yoğun olarak görülecek ve ulaşımda ciddi aksamalara sebep olacak. Kar yağışının durmasının ardından ise bu kez dondurucu kutup soğukları ile Türkiye buz kesecek. 

1 GÜN KAR TATİLİ KARARI VEREN İLLER (BUGÜN)

Yoğun kar yağışı sebebiyle 1 gün tatil kararı alan iller şöyle;

İSTANBUL : İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokullar ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime yarın bir gün süreyle ara verildi.

ANKARA : Ankara Valiliği Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı’da okulları yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil etti. 

İZMİR : Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamında okullara servis araçlarıyla taşınan bazı mahalle ve köylerdeki öğrenciler, yollardaki kar nedeniyle sabah okula gelemedi. Bu ilçelerde ulaşımda sıkıntı yaşanan köy ve mahallelerde eğitime bir gün ara verildi.  

MANİSA : Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yoğun kar yağışı nedeniyle Manisa'nın üç ilçesinde ilköğretim okullarının bir gün tatil edildiğini açıkladı.

KONYA : Konya genelinde 4 ilçe hariç kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi. Kar yağışı dolayısıyla Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar dışındaki ilçeler dışında eğitime bir gün ara verildiği kaydedilen açıklamada; il merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerin 1 gün tatil edildiği vurgulandı.

Tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak. Konya'da kar yağışı nedeniyle Selçuk ve KTO Karatay üniversitelerinde eğitime bir gün ara verildi.

BALIKESİR : Balıkesir genelinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime bir gün ara verildi.

KOCAELİ VE BURDUR : Kocaeli ve Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.

KÜTAHYA : Kütahya il merkezi ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

DÜZCE : Düzce'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

ISPARTA : Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.  Isparta Valisi Vahdettin Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve ilçelerde anaokulu, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiğini bildirdi.

Özkan, kamu kurumlarında çalışan engellilerin de bugün idari izinli sayılacağını kaydetti.

SAMSUN : Samsun'un bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Samsun Valiliği, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Vezirköprü, Ayvacık, Canik ve Salıpazarı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

SAKARYA : Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim verilen okullar bugün tatil edildi.

ERZURUM : Karayazı ilçesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilçe genelinde ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

ÇANKIRI : Çankırı'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,  kentteki kar yağışının etkisini yoğun şekilde sürdürmesi dolayısıyla il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği kaydedildi.

ÇORUM : Çorum'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile 13 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Açıklamada, hamile ve engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KIRIKKALE : Kırıkkale'nin Balışeyh ve Sulakyurt ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Balışeyh Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve hava şartlarının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

YURTTA KIŞ HANGİ İLDE DURUM NE?

ISPARTA
Isparta'da geceden bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle merkezdeki 2 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezi dışında kalan yerlerde kar yağışının devam ettiğini söyledi.

Darıderesi ve Direkli köy yollarının kapalı olduğunu belirten Zadeoğlu, kapanan köy yollarına anında müdahale ettiklerini anlattı.

KÜTAHYA
Kütahya'da, gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 163 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdareye bağlı yaklaşık 100 personel, yolları açmak amacıyla 20 greyder, 17 kepçe, 6 kar bıçaklı kamyon, 1 dozer, 18 servis aracı ile aralıksız çalışma yürütüyor.

Öte yandan hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kente, gece sıcaklığın sıfırın altında 7 dereceye düşmesi bekleniyor. Sıcaklığın yarın gün içerisinde en az sıfırın altında 8'e düşeceği, perşembe gününden itibaren daha da azalacağı öngörülüyor. 

Kent merkezinde 41 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise bir metreyi geçti. Kütahya-Eskişehir ve Kütahya-Afyonkarahisar karayollarında zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmiyor. Tır ve çekicilerin geçişine 50'şer metre aralıklarla kontrollü olarak izin veriliyor.

BURSA 
Bursa'da kar yağışı nedeniyle kırsal kesimde yer alan 145 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. 

Büyükşehir Belediyesinden alınan göre, İnegöl'de 60, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir'de 15'er, Osmangazi ve Yenişehir'de 10'ar ve diğer ilçelerde 35 olmak üzere toplam 145 mahalle ile ulaşım sağlanamıyor.

SAMSUN
Samsun'da etkili kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri, Samsun-Ankara karayolu Adalar mevkisinden itibaren araçların zincirsiz geçişine izin vermiyor.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Samsun'dan Ankara istikametine giden araçları Adalar mevkisinde durduran trafik ekipleri, araç sürücülerini zincir takmaları konusunda uyardı. 

Kış lastiği olmasına rağmen zincirsiz geçişe izin vermeyen trafik ekipleri, zinciri bulunmayan araçları geri çevirdi. Ekipler, zincir takan sürücüleri yolun ilerleyen kısımlarında dikkatli olmaları konusunda uyardı.

SİVAS
Sivas-Malatya ve Sivas-Erzincan karayolları, kar yağışı ve tipi nedeniyle tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran mevkisi ile Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ geçidinde kar yağışı ve tipi etkili oluyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas-Malatya karayolunun Ulaş-Kangal ve Sivas-Erzincan karayolunun İmranlı-Refahiye arası tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Trafik ekipleri, Ulaş ve Kangal'dan Yağdonduran istikametine, İmranlı ve Refahiye'den de Kızıldağ yönüne araçların geçişine izin vermiyor.

BİTLİS 
Bitlis'te kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 228 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından 228 köye ulaşımın sağlanamadığını bildirdi.

Köy yollarının ulaşıma açılması için il merkezi ve ilçelerde özel idareye bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Sözbilici, şöyle konuştu:

"İl genelinde 20 ekip, 94 personel, 4 kar makinesi, 18 greyder, 11 dozer, 21 servis aracıyla 20 yükleyici ve bekoloderle karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezinde 52, Adilcevaz'da 5, Ahlat'ta 24, Güroymak'ta 9, Hizan'da 64, Mutki'de 33 ve Tatvan ilçemizde 41 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının kısa sürede ulaşıma açılması için ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Ayrıca acil vakalar için il merkezi ve ilçelerde ekiplerimizi hazır bekletiyoruz. Acil vakalarda ekiplerimize 24 saat ulaşılabilir."

Kentte yoğun kar yağışından dolayı, valiliğin aldığı kararla okulların yanı sıra hamile ve engellilere de iki gün idari izin verildi.



GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, merkez ilçede 68, Torul'da 35, Kelkit'te 20, Şiran'da 6, Kürtün'de 3 ve Köse'de 2 olmak üzere 134 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Karla mücadele ekiplerinin hazır bekletildiği ifade edilen açıklamada, söz konusu yolları açma çalışmalarının, kar yağışının durmasının ardından başlayacağı kaydedildi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Ağrı, Van, Ardahan, Kars, Erzurum ve Hakkari'de 404 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Ağrı'da 150, Van'da 98, Ardahan'da 82, Kars'ta 62, Erzurum'da 10 ve Hakkari'de 2 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karayolları ve il özel idareleri karla mücadele ekipleri, kapalı olan köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Meteoroloji yetkilileri, Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te yarından itibaren yoğun kar yağışı beklendiğini belirterek, vatandaşları buzlanmanın yanı sıra don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KASTAMONU
Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 837 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, merkezde 173, ilçelerden Abana'da 8, Ağlı'da 5, Araç'ta 113, Azdavay'da 46, Bozkurt'ta 20, Cide'de 60, Daday'da 56, Devrekani'de 48, Doğanyurt'ta 21, İhsangazi'de 22, İnebolu'da 74, Küre'de 31, Seydiler'de 15, Pınarbaşı'nda 20, Taşköprü'de 60, Tosya'da 48, Şenpazar'da 17 olmak üzere toplam 837 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

ARTVİN 
Artvin'in yüksek kesimlerinde soğuk hava ve kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte kar yağışı nedeniyle Şavşat ilçesinde 2, Yusufeli'nde 16 olmak üzere 18 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışma başlattı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23