• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu defa İngiltere'den açıklama geldi

Yeniakit Publisher
2018-03-23 17:18:00 -
Bu defa İngiltere'den açıklama geldi

İngiltere’nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Burt, "İsrail’de tutuklu Filistinli çocuklara yönelik muamele, İngiltere için bir insan hakları önceliği niteliğini koruyor.” dedi.

İngiltere’nin Ortadoğu’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt, Filistinli genç aktivist Ahed et-Tamimi hakkındaki mahkumiyet kararına ilişkin olarak “İsrail’de tutuklu Filistinli çocuklara yönelik muamele, İngiltere için bir insan hakları önceliği niteliğini koruyor.” ifadelerini kullandı.

Burt, yaptığı yazılı açıklamada, Tamimi hakkındaki hükmün, barış içinde bir arada yaşaması gerekirken İsrail ile Filistin arasındaki ihtilaf nedeniyle bölünmüşlük içinde yaşayan yeni neslin hayatının nasıl tahrip edildiğini simgelediğini vurguladı.

“İsrail’de tutuklu Filistinli çocuklara yönelik muamele, İngiltere için bir insan hakları önceliği niteliğini koruyor.” ifadelerini kullanan Burt, İsrail’e bu alandaki uygulamalarını uluslararası hukuka ve yükümlülüklerine uygun hale getirmesi çağrısı yaptı.

İsrail’e bu konuda yardım önerisinde bulunduklarını anımsatan Burt, “Teklifimiz hala geçerli. İsrail’in teklifimizi kabul etmesini umuyoruz. İsrail bu konuda bazı olumlu adımlar attıysa da kendi bakımındaki zayıf insanları koruma konusunda yapması gereken daha çok şey var.” değerlendirmesinde bulundu.

TAMIMI OLAYI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

17 yaşındaki Ahed et-Tamimi, 15 Aralık 2017'de Nebi Salih’teki köyünde iki İsrail askerine tokat attığını ve askerleri ittiğini gösteren video görüntülerinin Facebook’ta paylaşılmasının ardından mahkeme karşısına çıkarılmıştı.

Tamimi, tahrik etmek, ağır cezayı gerektiren müessir fiil ve İsrail askerlerini iki kez görevlerini yapmaktan alıkoymak dahil olmak üzere kendisine yöneltilen 12 suçlamanın 4'ünden mahkum edilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23