• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu adam hâlâ akademisyen!

Yeniakit Publisher
2019-12-10 10:31:00 - 2019-12-10 10:48:55
Bu adam hâlâ akademisyen!

Daha önce dışkı yemenin işkence olmadığını hatta faydalı olduğunu savunan akademisyen bozuntusu Celal Şengör, yine İslam’ı hedef aldı. Şengör, “En cahil Türkler Müslüman Türklerdir’’ şeklinde skandal sözler sarf etti.

 Haber Merkezi 

Kendi dışkısını yiyen Prof. Dr. Celal Şengör, yine haddini aşan ifadeler kullandı. İslam düşmanı Şengör, “En cahil” Türklerin, “Müslüman Türkler” olduğunu, Osmanlı Devleti’ni ise “Türk tarihinin en alt noktası” olarak nitelendirerek küstahlıkta sınır tanımadı.

Ne skandalı bitiyor ne rezilliği

Skandal çıkışlarıyla gündemde kendisine yer bulmaya çalışan Prof. Dr. Celal Şengör, bu kez Müslümanları ve Osmanlı Devleti’ni hedef alan açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin kendisine yönelttiği, ‘’Sizce Türkler modern çağda neden cahil bırakıldı?’’ sorusuna Şengör, ‘’Türkler cahil bırakılmadı, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman Türklerdir’’ diyerek cevap verdi. Müslümanlığın Türkleri cahilleştirdiğini savunan akademisyen bozuntusu Şengör, sözlerine, “Türkler, Müslüman camiasına katıldıktan sonra İslamiyet’in 11. yüzyıldaki çöküşü Türkleri de beraberinde sürükledi. Özellikle Osmanlı Devleti benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır” ifadeleriyle devam etti.

Sen nasıl akademisyen oldun?

İslam ve bilim tarihine büyük katkıları olan Müslüman Türklerle ilgili Şengör’ün akla zarar açıklamaları büyük tepki çekti. Osmanlı’nın dönemin birçok bilim insanını ve önemli eserleri İstanbul’da topladığını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları Celal Şengör’ün profesörlüğünü sorguladı. 

Daha önce Kanuni Sultan Süleyman hakkında da hakaretler savuran Şengör tepkiler üzerine yaptığının bir sosyal deney olduğunu öne sürerek özür dilemişti. Fatih Sultan Mehmet’i “tüm zamanların en entelektüel mareşali” olarak niteleyen Şengör’ün en yakın arkadaşı İlber Ortaylı ise, “Fatih tüm zamanların en entelektüel mareşali ve döneminin de en bilgin hükümdarıdır” satırlarını kaleme almıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kocasolak

Bu medya aşuftesi adama maaş veren, her kim ise, ona yazıklar olsun.

Ali

Bu se...siz ne oldugu belli olmayan yaratik ermenimidir yahudimir belli degil insallah yakinda belasini bulur
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23