• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Brüksel'de Filistinli mahkumlara destek gösterisi

Yeniakit Publisher
2017-04-19 19:28:48 -
Brüksel'de Filistinli mahkumlara destek gösterisi

İsrail cezaevlerindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi talebiyle açlık grevine başlayan yaklaşık 2000 Filistinli mahkuma destek amacıyla AB kurumları yakınında gösteri düzenlendi.

Belçika'da yaşayan Filistinliler, hapishane koşullarını protesto etmek amacıyla açlık grevine başlayan İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlara destek gösterisi düzenlerken, Avrupa Birliği'nden (AB) de Tel Aviv'e yaptırım uygulamasını istedi.

AB kurumlarının bulunduğu Schuman meydanında yapılan gösteriye yaklaşık 100 kişi katıldı. Aralarında çocukların da olduğu göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra İsrail hapishanelerindeki çocuk mahkumların fotoğraflarını da taşıdı. Sık sık İsrail aleyhine slogan atan Filistinliler, İsrail'in "idari tutukluluk" politikasına tepki gösterdi.

Yapılan konuşmalarda, Filistinlileri suç isnat etmeksizin aylarca hatta yıllarca parmaklıklar ardında bırakan "idari tutukluluk" politikasının, uluslararası kanunlara aykırı olduğu vurgulandı.İsrail'e yaptırım istendi

AB'den idari tutululuk uygulamasına son verilmesi için İsrail'e yaptırım uygulanması istenirken, Filistin topraklarının işgalinin bitirilmesi için de Tel Aviv'e baskı uygulanması çağrısı yapıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Filistin Elçiliği görevlisi Adil El Atiye, yaptığı açıklamada, İsrail'e yaptırım uygulanmasını isteyerek, "Dünya, Suriye gibi sorunlarla meşgul. Ancak işgal altında yaşayan Filistinliler hala sıkıntı çekiyor. Esirler, çok kötü şartlarla karşı karşıyalar." dedi. İki bin mahkum açlık grevinde

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık iki bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için pazartesi günü açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23