• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bosna Hersek'ten Orhan Pamuk'a büyük şok

Yeniakit Publisher
2018-02-17 15:29:00 - 2018-02-17 15:30:43
Bosna Hersek'ten Orhan Pamuk'a büyük şok

Bosna Hersek, gittiği birçok Avrupa ülkesinde defalarca Türkiye’yi şikayet eden Orhan Pamuk’a ‘fahri’ vatandaşlık vermekten vazgeçti.

Bosna Hersek, Avrupa’da ülke ülke gezerek Türkiye’yi şikayet eden Orhan Pamuk'a "fahri vatandaşlık" verme planından vazgeçti. Söz konusu ödülün verilmesiyle yetkili olan, Saraybosna Belediyesi bünyesindeki komite, daha önce verdiği kararı iptal etti. Önceden 7 komite üyesinin oy birliğiyle kabul edilen kararın iptaliyle ilgili Komite tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

"TALİMAT ALMADIM"

Saraybosna Belediyesi, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bekir İzetbegoviç'in lideri olduğu Demokratik Eylem Partisi (SDA) tarafından yönetiliyor. AFP, Saraybosna Belediye Başkanı Abdullah Skaka'nın kendisine iletilen soruları yanıtlamadığını bildirdi. Komitenin SDA'lı başkanı Velija Katica ise, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "nasıl oy kullanacağıyla ilgili talimat almadığını" söyledi.

Savaş dönemi Saraybosnasıyla ilgili bir film senaryosu yazdığı belirtilen Pamuk, söz konusu fahri vatandaşlık ödülüne Saraybosna'daki yerel bir kitabevi tarafından aday gösterilmişti. Kitabevinin müdürü Demir Uzunoviç, komitenin Pamuk'un "Saraybosna için yeterince önemli olmadığını" düşündüğünü söyledi. Yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada kararın gerçek nedenini "hala bilmediklerini" söyleyen Uzunoviç, "Pamuk'un kent için yeterince önemli olmadığını söylemek anlaşılabilir bir gerekçe değil. Bu argüman tamamıyla absürd" şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23