• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Boş zarflarla dolaşan kişiler" provokasyonu da yalan çıktı

Yeniakit Publisher
2018-06-24 16:00:00 - 2018-06-24 16:54:49
"Boş zarflarla dolaşan kişiler" provokasyonu da yalan çıktı

Sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlarda Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri sırasında Diyarbakır’da Mesut Yılmaz İlkokulu’nda ellerinde zarflarla dolaşan kişilerin olduğu iddia edilmişti. Ancak işin aslı ortaya çıktı.

Sosyal medyada Diyarbakır’da Mesut Yılmaz İlkokulu’nda ellerinde zarflarla dolaşan kişilerin YSK’dan geldiğini belirterek sandıklarda zarf eksiği olup olmadığını sorduğu ve usulsuzlük yapmaya çalıştığı algısı oluşturulmaya çalışıldı.

Ancak  kişilerin usulsüzlük yapmak için orada bulundukları iddiası doğru olmadığı anlaşıldı. Bu kişiler hile veya usulsüzlük için değil, Bağlar İlçe Seçim Kurulu’nun görevlendirmesiyle zarf eksikliğini gidermek için söz konusu okulda bulunuyorlar.

Söz konusu kişilere ait sosyal medyada paylaşılan pek çok fotoğraf ve video bulunuyor. CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Uğur Aytaç, sosyal medyada fotoğrafı paylaşılan kişilerin zarf eksiğini gidermek üzere okula giden İlçe Seçim Kurulu görevlileri olduğunun doğrulandığını belirtti. Saadet Partisi Bağlar İlçe Başkanı Kerem Demir de şahısların İlçe Seçim Kurulu’ndan gönderildiğini doğruladı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

YEDEK ZARFLAR İLÇE SEÇİM KURULUNDA

YSK’nın 371 sayılı kararına göre zarf ve oy pusulalarının olası nedenlerle kullanılamaması ya da eksik olması ihtimaline istinaden ilçe seçim kurullarına yedek zarf ve oy pusulaları gönderilmesi gerekiyor.

Sandık kurulları eksik veya kullanılamayacak durumda olan zarf ve oy pusulası tespit ederse bunları ancak ilçe seçim kurulundan edinebiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23