• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MSB bilançoyu açıkladı! İşte Barış Pınarı Harekatı’nda son durum

Yeniakit Publisher
2019-10-21 13:08:00 - 2019-10-21 13:27:38
MSB bilançoyu açıkladı! İşte Barış Pınarı Harekatı’nda son durum

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Suriye'deki harekat ile ilgili basını bilgilendirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Suriye'deki operasyon ile ilgili basını bilgilendirdi. Harekat kapsamında şu ana kadar hiçbir sivilin zarar görmediğini söyleyen Aktop, terör örgütünün "Türkiye kimyasal silah kullanıyor" yalanına da cevap verdi. Aktop ayrıca, TSK ve SMO cephesinde şehit düşen asker sayısını da açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Suriye'de ara verilen Barış Pınarı Harekat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin bölgedeki operasyonla terörü bitirmek istediğini aktaran Aktop, "Bölgede yaşayan hiçbir etnik ve dini grup ve sorunumuz yoktur mücadelemiz teröristlerledir" dedi.

Operasyonun güney sınırı M4 karayolu

"DEAŞ Müslümanların PKK/YPG de Türklerin temsilcisi değildir" diyen Nadide Aktop, harekatın güney sınırının M4 karayolu olduğunu söyledi. Aktop, "13 Ekim'de Harekatımızın Güney sınırını oluşturan M4 karayoluna el atılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kimyasal silah iddiaları

Türkiye karşısında hiçbir varlık gösteremeyen terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG, son zamanlarda "Türkiye kimyasal silah kullanıyor" yalanına sarılmıştı. Bu konu hakkında basını bilgilendiren Yarbay Aktop, "Türk silahları Kuvvetleri tarafından Kimyasal silah kullanıldığına yönelik iddialar tamamen gerçek dışıdır. TSK envanterinde kimyasal silah bulunmamaktadır" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Operasyonun rakamları

Yarbay Nadide Şebnem Aktop, operasyon ile ilgili bazı önemli rakamları da kamuoyuyla paylaştı. Operasyonun başlangıcından bu yana bir tane bile sivilin zarar görmediğini ifade eden Aktop, "Harekat'ın başlangıcından itibaren 765 terörist etkisiz hale getirilmiş 111 yerleşim merkezi ile 1500 kilometrekarelik alan kontrol altına alınmıştır. Barış Pınarı Harekatı'nda Suriye topraklarında harekattan kaynaklanan sivil zayiat yaşanmamıştır" ifadelerini kullandı.

Teröristlerin anlaşmaya rağmen taciz ateşlerine devam ettiğini aktaran Nadide Şebnem Aktop, "PKK YPG'li teröristler tarafından şu ana kadar 32 taciz ihlal gerçekleştirildi. Yapılan ihlal ve tacizlere yönelik detaylar anlık olarak ABD ile yakından koordine edilmektedir. Taciz ve saldırıların muhtelif hafif ve ağır silah havan roket Doçka uçaksavar ve tanksavar silahı ile yapıldığı tespit edildi" dedi.

Şehit sayısını açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, operasyon kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) cephesinde şehit olan asker sayısını da açıkladı. Aktop, "Barış Pınarı harekatının başlangıcından bugüne kadar toplam 5 asker şehit oldu 86 asker yaralandı Suriye milli ordusundan 76 personel Şehit Oldu 273 personel yaralandı" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23