• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bezmialem Valide Sultan'ı anma haftası Sultanahmet'te açılan fotoğraf sergisi ile devam ediyor

Yeniakit Publisher
2017-05-04 21:48:00 -
Bezmialem Valide Sultan'ı anma haftası Sultanahmet'te açılan fotoğraf sergisi ile devam ediyor

Bezmialem Valide Sultan’ın ölüm yıldönümünde Bezmialem Vakıf Üniversitesi tarafından düzenlenen Bezmialem Valide Sultan’ı Anma Haftası etkinliklerle devam ediyor.

Bezmialem Valide Sultan’ı Anma Haftası’nın ikinci gününde Sultanahmet Meydanı’nda “Vakıf Gureba’dan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Vakıf Medeniyeti” fotoğrafları sergisinin açılışı gerçekleşti. Sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Genel Sekreter Yardımcımız Ramazan Serkan Özcan, yöneticilerimiz, sağlık personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Açılışın ardından Sultanahmet Meydanı’nda Bezmialem Valide Sultan’ın hayrına halka yönelik aşure dağıtımı gerçekleştirildi. 

Serginin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, “Hayatını hayra adayan Bezmialem Valide Sultan, yaptığı tüm yardımları Allah rızası için yapmış, her zaman fakirin fukaranın yanında yer almıştır. Üniversitemiz, onun yaptığı bu hayır eserlerine dayanmaktadır. O’nun bu vakfını geleceğe taşımak, vakfın bu günlere nasıl geldiğini hatırlatmak ve anlatmak boynumuzun borcudur. Bu nedenle sergimizde tarihimizden bir takım enstantaneler görüyor olacaksınız. Ayrıca Bezmialem Valide Sultan’ın çok sevdiği bir ananeyi gerçekleştireceğiz burada. Kendisi zamanında aşure dağıttırmaktan çok büyük mutluluk duyarmış ve İstanbul ahalisine özel yaptırdığı aşureliklerle aşureler dağıttırırmış. Bugün tarihi meydanda onun bu geleneğini devam ettirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz etkinlik turistler tarafından ilgiyle karşılandı. Etkinlik süresince İngilizce-Türkçe hazırlanan bültenler ile Bezmialem Valide Sultan ve Aşurenin tarihçesi hakkında turistlere yönelik tanıtım gerçekleştirildi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bezmialem Valide Sultan’ı Anma Haftası, 6 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23