• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beyaz eşyaların ömrü uzatılır mı?

Yeniakit Publisher
2018-06-22 20:59:00 - 2018-06-22 21:01:35
Beyaz eşyaların ömrü uzatılır mı?

Günlük hayatımızı kolaylaştıran beyaz eşyalar, çabuk bozulduklarında ise bizleri maddi ve manevi zora sokarlar.

Beyaz eşyaların ömrünü uzatmanın ilk adımı da piyasada bulunan yüzlerce seçenek arasından size en uygun olanı tercih ederken ürün garantisinden ziyade parça garantisine sahip beyaz eşyayı seçmektir. Tabi bunun yanında her ne kadar firma ürününe güvenerek uzun ömür biçse de burada makinelerinizin ömrünü uzatmak ya da kısaltmak aslında sizin elinizde.

Bunun için ise işe öncelikle satın aldığınız beyaz eşyanın özelliklerini, nasıl ve hangi koşullarda kullanılacağını bilmekle başlayabilirsiniz. Bu sayede beyaz eşyalarınızdan hem daha fazla verim alma hem de ömrünü uzatma yolunda ilk adımı atmış olursunuz. Diğer yandan kullanım esnasında ya da kullanımdan sonra da gereken özeni gösterirseniz eşyalarınızı uzun yıllar kullanabilirisiniz.

Beyaz eşyalarınızın uzun ömürlü olması için yapmanız gerekenlerden bir tanesi de kapasitesini zorlamamaktır. Kapasitesi zorlanan eşyalar uzun ömürlü olmak bir yana beklenenden çabuk bozulacaktır. Ayrıca satın aldığınız her eşyada olduğu gibi beyaz eşyaları da temizlemeniz gerekmektedir. Örneğin, çamaşır ve bulaşık makinelerinizi en azından ayda bir boş iken çalıştırmalı, yine düzenli aralıklarla temizlik gerektiren parçalarını söküp kullanım kılavuzunda belirtilen talimatlara göre temizlemeniz gerekmektedir.

Temizliği yapılan ürünlerin hem performansları artacak hem de ömrü uzayacaktır. Kendi yapacağımız temizlik dışında bazı beyaz eşyaların düzenli aralıklarla teknik bakıma ihtiyacı vardır. Örneğin, doğalgaz kombilerinin bakımını gerektiğinde yaptırırsak uzun yıllar kullanabiliriz.

Tüm bunlara ek olarak beyaz eşyalarımızı taktığımız tesisatın da kullanımda önemi büyüktür. Mesela elektrik tesisatı beyaz eşyaların performansını etkilemektedir. Kötü bir tesisat beyaz eşyalarımızın arıza çıkarmasına hatta bozulmasına sebebiyet verebilir. Elektrik tesisatı kadar su tesisatı da önemlidir. Su tesisatımızın temiz olmadığını, su giderlerinin tıkalı olduğunu düşünüyorsak su tesisatına ihtiyaç duyan beyaz eşyalarımızı bu tesisata bağlamadan önce yetkililere danışmakta fayda var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Son olarak unutmayalım ki beyaz eşyalarımızın iç temizliği kadar dış yüzeylerinin de temizliği önemlidir. Dolayısıyla dış yüzeylerini de ılık bir su ve ağartıcı olmayan temizlik ürünleriyle temizlemeyi ihmal etmeyiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23