• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beşşar Esed'in danışmanından küstah 'Türkiye' açıklaması

Yeniakit Publisher
2018-02-19 13:46:00 -
Beşşar Esed'in danışmanından küstah 'Türkiye' açıklaması

Şam yönetiminin Ankara'yla Zeytin Dalı Harekatı'nı istişare etmediğini söyleyen Suriye Devlet Başkanı Esed'in danışmanı Şaban, Türk ordusunun teröristlere karşı yaptığı mücadeleyi işgal olarak niteleyerek, Türkiye'nin Astana sürecini Suriye'deki işgali sürdürmek için kullandığını ifade etti.

Moskova'da Valday Tartışma Kulübü'nde yapılan Ortadoğu konulu konferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şaban, Suriye'nin Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nı Türkiye ile istişare edip etmediği sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

Şaban, Suriye'nin İsrail, ABD ve Türkiye dahil her türlü saldırganla ve saldırganlık eylemleriyle mücadeleye devam edeceğini vurguladı. 

​'TÜRKİYE, ASTANA'YI İŞGALİ SÜRDÜRMEK İÇİN KULLANIYOR'

Devlet Başkanı Esed'in danışmanı Şaban, Türkiye'nin Astana sürecini Suriye'deki işgali sürdürmek için kullandığını da öne sürdü.

"Türkiye, Suriye'de işgalci durumunda ve Astana anlaşmalarını uygulamıyor. Ankara, anlaşmaları saldırganlığını gizlemek için kullanıyor" diyen Şaban, Türkiye'nin eylemlerinin Rusya'nın Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruma çabalarıyla çeliştiğini savundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23