• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Benzin ve Motorin de yeni indirimler gelebilir

Yeniakit Publisher
2018-11-21 07:55:00 -
Benzin ve Motorin de yeni indirimler gelebilir

Benzin fiyatı, birkaç hafta içinde peş peşe yapılan indirimlerle litrede 57 kuruş düştü. Bu indirimlerin ardından motorin ve benzin arasında fiyat farkı yok denilecek seviyeye geldi. Benzin fiyatı neden düşüyor? Düşmeye devam edecek mi? Motorinde durum ne? Detaylar haberimizde...

Uzmanlara göre Avrupa’da benzin bolluğu yaşanıyor. gerekçe, ABD’nin petrol stoklarının artması ve Avrupa’dan benzin ithalatını azaltması. Bu durum, Türkiye’nin de içinde yer aldığı Akdeniz piyasasında benzin fazlasına ve fiyatların düşmesine yol açıyor. Yurt içinde doların da düşmesi, pompa fiyatlarına indirim olarak yansıdı. Kısa aralıklarla üç kez benzinde indirim yapıldı. Benzinin litre fiyatı 57 kuruş geriledi.

Habertürk'ün haberine göre uzmanlar, olağanüstü bir olay yaşanmaması halinde benzinde bu düzeylerin korunabileceğini, yeni indirimlerin de gündeme gelebileceğini belirtiyor.

Motorinde indirim

Uluslararası piyasalarda motorin fiyatları da geriliyor. Son 10 günde ton fiyatı, 681 dolardan 652 dolara geriledi. 22 kuruş indirim yapıldı. Devletin, her litre motorinde 27 kuruş ÖTV alacağı bulunduğu için bu indirim pompaya yansımadı. Devletin, 5 kuruş ÖTV alacağı kaldı. Motorinde, izleyen günlerde uluslar arası piyasaların etkisiyle gündeme gelecek indirimin pompaya yansıması bekleniyor.

Petrol fiyatları

Peki, petrol fiyatlarında durum ne? Bu piyasayı etkileyen önemli bir etkenlerden biri, ABD’deki petrol stokları. Geçen hafta ABD ham petrol stokları 10,27 milyon varil arttı. Bu gelişme piyasalarda olumlu karşılandı ve petrol fiyatları stabil sayılacak bir düzeyde seyrediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23