• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Belediye başkanları dikkatli olmalıdır

Yeniakit Publisher
2020-03-17 11:47:00 -
Belediye başkanları dikkatli olmalıdır

Gazetemiz okurlarından Nevzat Özpelitlioğlu, "Belediye başkanları dikkatli olmalıdır" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Belediyeler iktidarın vatandaşa uzanan şefkat eli, sessiz yığınların ızdırabını duyan kulağı, dertlerine çare arayanların gönül pınarı ve sıkıntılarının giderilmesinde en yakın dostu olma mesabesinde kuruluşlarımızdır. Gerek iktidar ve gerekse muhalefete mensup Belediyeler kapılarını halka açık tuttukları ve halkın taleplerine kulak verip, halkla beraber çalıştıkları ve sessiz yığınların sesi ve güvencesi olabildikleri sürece başarılı olabilirler.

Belediye ekipleri çalışmalarında halkın ihtiyaçlarını ve mensup oldukları şehrin ve ilçenin Belediye hizmetlerini zamanında ve en güzel şekilde yapabildikleri takdirde halkın desteğini ve sevgisini kazanırlar. Tabii Belediye ekiplerinin başarılı hizmetlerinin sevabı da, varsa günahı da anında Belediye Başkanlarına yansır ve halkımızda ‘’bizim ne güzel ve çalışkan Belediye Başkanımız var’’ diye memnuniyetini dile getirir, bu memnuniyette dolayısıyla partisinin oy hanesine artı oy olarak yansır. Aksi olursa pek tabii ki, hem Belediye Başkanına hem de partisine eksi puan olarak yansıyacaktır.  Cumhurbaşkanımız Tayyip Beyin de içersinde olduğu Refah Partili Belediyelerin hizmetlerinin, Refah Partisine iktidar yolunu açtığı akıllardan çıkarılmamalıdır. Maalesef pek çok Ak Parti Belediyesi de dâhil olmak üzere bugünkü Belediyelerimizde Refah Belediyeciliğinin zerresini görmek mümkün değildir. Hele hele Tayyip Beyin Belediyecilik anlayışının yanından bile geçemiyorlar. Belediye Başkanları ciddi ve disiplinli olduğu sürece halkının gönlünde yer eder ve halkının teveccühünü kazanır. Belediye Başkanı ciddi ve disiplin sahibi kişiyse elbette onun ekibi de ciddi ve disiplinli olacaktır. Tabii bu biraz da Belediye Başkanının ciddiyetten ve disiplinden ne anladığına bağlıdır.

Belediye Başkanları memurlarını, çalışma arkadaşlarını ve işçilerini mutlaka sıkı kontrol altında bulundurmalıdır. Çünkü Belediye Başkanının altında çalışanların her olumsuz icraatı önce Belediye Başkanına ve daha sonra da o belediye Başkanını o şehre, şehremini olarak koyan Partisine yansıyacaktır, dolayısıyla da şehrine.. Belediye Başkanları çalışma arkadaşlarına “saldım çayıra mevlâm kayıra” zihniyetiyle değil, “Allah’tan korkun, vicdanınızın sesini dinleyerek iş yapın, ben her yaptığınızı görmeyebilirim ama her şeyi gören bir Allah vardır” şeklinde yaklaşmalıdır. Halkına ve şehrine hizmeti arka plâna atarak Belediyenin imkânlarını kendi akçeli işleri ve şahsi çıkarları için kullananlar her devirde olduğu gibi, günümüzde de vardır. Şehremini olarak göreve getirilen Belediye Başkanlarının bu adamları bilmemesi, görmemesi kesinlikle mümkün değildir. Bu asalakları görmezden gelmek unutulmasın ki, veballi iştir, şehrine veya ilçesine ihanettir. Ak Parti üst yönetimi en kısa zamanda Belediyeleri yakın takibe alıp Belediye kadrolarına karısını kızını eniştesini biraderini ve tüm akrabalarını yerleştiren asalakları tespit etmeli ve kangren olmaya başlayan bu yaraya derhal neşter vurmalıdır. Belediyeleri arpalık haline dönüştüren Asalak saltanatına derhal dur denilmezse, milletimizin de bu saltanata göz yumanlara seçim sandığında dur diyebileceği unutulmamalıdır. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere onlarca il ve ilçenin kaybedilmesinde Belediyelerdeki asalak saltanatının payı ve rolü elbette inkâr edilemeyecek kadar fazladır. Bu adamlarda biraz vicdan olsa, biraz utanma ve arlanma olsa, biraz vebalden korksalar bu işlere tevessül edemezler. Ama adamlarda vicdan olmadığı gibi Allah korkusu da yok ki, kızını, abisini, teyzesini, kuzenini, bacanağını vs. Belediye kadrolarına yerleştirebiliyorlar. Adeta “yağma Hasan’ın böreği” veya “Belediyelerin malı deniz yemeyen domuz” misali.(!) Mahalli basın organlarında bunların haberlerini okumaktan millet bıktı usandı. Ama bu asalaklar afişe olmaktan bıkmadılar, usanmadılar ve de utanmadılar. Bu asalakları görmeyen veya bunlara göz yumanlar utansın.! Bunlar için liyakat, yetenek, bilgi, vasıf, şehrin veya ilçenin kalkınması hiç önemli değildir. Önemli olan; “Belediyeleri arpalık olarak kullanıp, çeşme akarken testilerini doldurmaktır.” Bunlar Belediyelerin ve Belediye Başkanlarının sırtında birer kamburdur. Belediye bütçesinden bir eve dört, beş maaş(!). Bunun adı soygun değilse nedir? Milletin ahı enini vardır, mazlumların gözyaşı vardır. O halde; almayın mazlumların ahını çıkar aheste aheste… Benden söylemesi, dost acı söyler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23