• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bekir ve İlyas Boydak ile Mehmet Karakaya tahliye oldu

Yeniakit Publisher
2016-11-04 21:57:00 -
Bekir ve İlyas Boydak ile Mehmet Karakaya tahliye oldu

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak'ın yanı sıra Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu ve eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün "il imamı" Sıtkı Baş'ın da bulunduğu 68 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Tutuklu sanıklardan Bekir ve İlyas Boydak ile Mehmet Karakaya tahliye edildi.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak'ın yanı sıra Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün "il imamı" Sıtkı Baş'ın da aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Tutuklu sanıklardan Bekir ve İlyas Boydak ile Mehmet Karakaya tahliye edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 1 Kasım'da başlayan duruşmaya, aralarında Boydak Holding eski yöneticileri Hacı, Memduh, Mustafa, İlyas ve Şükrü Boydak'ın da yer aldığı 26'sı tutuklu 51 sanık ile avukatları ve müştekiler katıldı. Tutuklu bazı sanıklar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla duruşmaya iştirak etti.

Sanıklardan 24'ü zaman darlığı dolayısıyla savunma yapamadı.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaası doğrultusunda tutuklu sanıklardan Bekir ve İlyas Boydak ile Mehmet Karakaya'nın, "delillerin toplanmış olması ve sabit ikametgah sahibi olmaları" dolayısıyla, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol hükümleri uygulanmak koşuluyla tahliyelerine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tüm sanıkların maaş hesapları üzerindeki blokenin kaldırılmasına da hükmeden mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıklardan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkındaki adli kontrol kararının ve mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, sağlık sorunları bulunan tutuklu sanıklardan Hacı Boydak ve Arap Ali Aksoy'un cezaevi koşullarında tedavilerinin yapılıp yapılmayacağı konusunda rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmelerine karar verdi.

Firari sanıklardan bugün polise teslim olarak duruşmaya getirilen Hüseyin Aydın'ın ise adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak tutuksuz yargılanması kararlaştırıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23