• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baş Haham’dan siyahilere ırkçı saldırı: Maymunlar!

Yeniakit Publisher
2018-03-22 14:03:00 - 2018-03-22 14:11:35
Baş Haham’dan siyahilere ırkçı saldırı: Maymunlar!

Terör devleti İsrail'in Sefarad Baş Hahamı Yitzhak Yosef cumartesi akşamları verdiği haftalık vaazlarının en sonuncusunda zenci insanlar için 'maymunlar' ifadesini kullandı.

 yeniakit.com.tr  özel 

Ömer E. Keçeci yazdı:

BAŞ HAHAM SİYAHİ İNSANLARA 'MAYMUNLAR' DEDİ

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth’un haberine göre, İsrail Sefarad Baş Hahamı Yitzhak Yosef cumartesi akşamları verdiği haftalık vaazlarının en sonuncusunda zenci insanlar için “kushi” kelimesini kullandı. İsrail medyasında bildirildiğine göre kelimenin modern İbranicede aşağılayıcı manaları bulunup “maymun” anlamına çıkmaktadır. Böylece siyah insanları “maymun” diyerek tahkir eden baş haham, Yahudi kafasında kuvvetli bir ırkçılık olduğu itham ve isnatlarını da bizatihi istidlal etmiş/delillendirmiş oldu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

"YAHUDİ OLMAYANLAR YAHUDİLERE HİZMET İÇİN VARLAR"

Bu baş haham bozuntusu, Mart 2016’da ortaya çıkan konuşmalarında ise Yahudi olmayanların İsrail’de yaşamaması gerektiğini söylemişti. Akabinde sözlerine açıklık getiren ifadeler kullanıp, onların İsrail’de yaşamalarının kendi kanunlarına bağlılık şartı ile olabileceğini dermeyan etmiş ve kafasındaki bilfiil uygulanması gerektiğini düşündüğü kaideyi şöyle döktürmüştü: Yahudi olmayanlar ancak Yahudilere hizmet etmek için İsrail’de bulunurlar.

BABASI DA BÖYLEYDİ: GOYİMLER SADECE BİZE HİZMET İÇİN DOĞDULAR

Bugünkü baş haham Yitzhak Yosef, İsrail’in manevi önderleri arasında mühim bir yeri olup 1973-1983 arası baş hahamlık pozisyonunu işgal eden Ovadia Yosef’in oğludur.

2013’te ölen Ovadia Yosef’in “en tartışmalı” bir kısım sözleri The Times of Israel gibi bir kısım İsrailli yayın organlarında dahi yer bulmuştu. Bunlardan bir tanesi, 2010 yılında yine bir cumartesi akşamı vaazında ortalığa saçtığı şu sözlerdi:

Goyimler(Yahudi olmayanlar) sadece bize hizmet etmek için doğdular. Bu (hizmetkârlık) olmadan, dünyada hiçbir yerleri yoktur, sadece İsrail Halkına hizmet için vardırlar… Tanrı onlara uzun ömür verdi. Neden?.. Yahudi için iyi bir şekilde çalışabilsinler diye uzun ömür veriliyor onlara.

Neden Yahudi olmayanlara ihtiyaç duyuluyor? Onlar çalışacaklar, toprağı sürecekler, ekip biçecekler. Biz bir efendi gibi oturacağız ve yiyeceğiz… İşte bu yüzden goyimler yaratıldılar!

İSLAM'A VE ARAPLARA KARŞI DA AĞZINDAN PİSLİKLER SAÇMIŞTI

Ovadia Yosef, 2000 Ağustosunun bir cumartesi vaazında ise, “O şerir kimseler, Araplar, Gemara’da [Talmud’un bir kısmı] tanrının İsmael’in o oğullarını yarattığı için üzgün olduğu yazıyor” deme hadsizliğinde bulunmuştu.

2009 Aralık ayında verdiği bir Cumartesi vaazında ise Müslümanlar hakkında, “Aptal onlar. Dinleri de kendileri kadar çirkin” deme melunluğunu irtikâp etmişti…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23