• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakın PKK’yı kim koruyacak… Ajanlarını gönderdiler!

Yeniakit Publisher
2017-09-10 08:42:00 - 2017-09-10 08:47:33
Bakın PKK’yı kim koruyacak… Ajanlarını gönderdiler!

ABD’nin DEAŞ maskeli ajanlarının bir kısmını PKK işgalindeki Haseke’ye taşıyan Pentagon, bir grubu da Kerkük batısındaki Havice’ye nakletti.

Suriye ve Irak’ta pek çok kenti ‘sonradan PKK’ya teslim etmek üzere’ işgal eden DEAŞ, misyonunu tamamladığı bölgelerden ABD yardımıyla taşınıp yeni görev yerlerine atanıyor. Rusya’nın, Deyrizor’da sıkışan DEAŞ’lı terörist elebaşlarının Amerikan helikopterleriyle tahliye edildiğini açıklamasının ardından, teröristlerin yeni durakları ve ABD’nin DEAŞ üzerinden yeni operasyon planları sorgulanmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre, Pentagon-CIA emrindeki DEAŞ’lı terörist liderlerin bir kısmı Suriye-Irak sınırına yakın bir noktada olan Haseke’ye, bir kısmı da Irak’ta Türkmen kenti Kerkük’ün hemen yanıbaşındaki Havice bölgesine taşındı. Elebaşıların yöneteceği DEAŞ’lı grupları oluşturacak binleri bulan militan da geçtiğimiz günlerde Suriye güneyi ve Rakka’dan otobüslerle Irak sınırına götürülmüştü.

HASEKE GRUBUNA 2 GÖREV

ABD’nin Suriye doğusundaki Haseke’ye atadığı DEAŞ maskeli ajanlarına verdiği görev büyük ölçüde belli. Rakka-Musul ekseninde ‘sorun’ istemeyen Pentagon, Musul-Tel Afer-Sincar hattının güneyine DEAŞ’lıları yerleştirip buraya istediği zaman PKK-PYD eliyle müdahale etmeyi amaçlıyor. Teröristlerin burada ABD adına üstlendikleri iki önemli görev mevcut. Bunlardan ilki, Tel Afer’de İran destekli Haşdi Şabi milislerine batıdan ve güneyden set oluşturmak. Pentagon, Haşdi Şabi’nin Tel Afer’den daha batıya geçmesini istemiyor. Verilen görevlerden ikincisi ise Türkiye’nin Sincar’a (Şengal) muhtemel askeri müdahalesinin önüne geçmek ya da operasyonu zorlaştırmak.

PKK’YI KORUMA GÖREVİ

Türkiye halen ‘ikinci Kandil’ olarak anılan Sincar’a ve Türkmen soydaşlarını korumak için Tel Afer’e müdahale hakkını elinde tutuyor. PKK’lıların barındığı Sincar’a TSK’nın operasyon başlatması halinde, bölgenin hemen güneyinde DEAŞ’ın varlığını gerekçe gösterecek Pentagon, Türk askerinin karşısına Münbiç’te olduğu gibi yine çıkacak ve ‘DEAŞ’la mücadele için birlikte savaştığı’ PKK’ya kalkan olacak. Bölgedeki militanları mobilize edecek DEAŞ maskeli ajanlar, ABD-PKK çıkarına uygun şekilde bir işi daha başarmaya çalışacak: Irak’ın kuzeyinden başlayıp Suriye’nin batısında Afrin’e dek sürmesi planlanan terör koridorunun Musul-Rakka şeridini güvenceye almak...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YENİ ÜSLER ŞAŞIRTICI OLMAZ

Güvenlik uzmanları, nihai hedef olarak Musul-Rakka arasına, yani kadim Mezopotamya’ya hakim olmak isteyen ABD’nin son hamlelerine bu gözle de bakmak gerektiğine dikkat çekiyor. Pentagon merkezli yeni DEAŞ atamalarının, PKK’ya karşı Ankara-Tahran yakınlaşmasının hemen sonrasına denk gelmesi de dikkat çekiyor. Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırını askeri üslerle donatan ABD’nin ‘DEAŞ’ bahanesiyle Sincar ve güneyine de sıçrayıp buraya da üsler açması şaşırtıcı olmayacak. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23