• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bahçe aksesuarları nasıl kullanılır? Nelere dikkat edilmelidir?

Yeniakit Publisher
2018-05-21 13:53:00 - 2018-05-21 13:54:11
Bahçe aksesuarları nasıl kullanılır? Nelere dikkat edilmelidir?

Aksesuar ve bahçe peyzajı öğelerinin kullanımı bahçelerin daha renkli, daha keyifli mekanlar haline gelmesini sağlayan en önemli faktörlerdir.

Aydınlatma öğelerinin çok büyük olmamasına dikkat edilir. Keskin ışıklar yerine loş özellikli olanların tercih edilmesi geceleri daha hoş bir görünüm sağlar. Ayrıca fosforlu taşlarla süslenen bir yürüyüş yolu da hem aydınlatma hem de peyzaj açısından daha etkili olacaktır.

Şemsiyeler, duvar ve bahçe çiçekleri, küçük süs havuzları ve salıncaklar görünüm açısından bir bütünlük taşımasına dikkat edilerek bahçe düzenlemesinde kullanılabilir. Bunların yanı sıra bahçenin biraz daha kenarda kalan kısmında kesme taşlardan ve etrafına döşenecek çakıllardan oluşturulacak barbekü bahçelere hem hoş bir görünüm hem de fonksiyon kazandıracaktır.

Barbekünün yanı sıra bahçenin bütünlüğüne dikkat edilerek hazırlanmış ahşap veya kesme taşlardan bir kamelya bulunması içerisinin de kullanıcıların zevkine göre işlevsel bir şekilde dizayn edilmesi bahçeye fonksiyon kazandıracak öğelerdendir.

BAHÇE DEKORASYONUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Küçük bahçelerde ise özellikle bahçe mobilyaları, aydınlatmalar, duvar çiçekleri, süs havuzu gibi aksesuarlar boyutlarına ve bütünlüğüne dikkat edilerek yerleştirilebilir. Aydınlatma seçerken güneş enerjisi depolanıp gece kullanabilen aydınlatmaların seçimi doğal kaynakların etkili kullanımı ve enerji tasarrufu yönünden katkı sağlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rengarenk çiçekler, farklı tonlarda kullanılacak çimler ve şekillendirilebilecek çam gibi ağaçlar da hem doğallık hem de hoş bir görüntü sağlar. Ayrıca yürüyüş yollarının ve eğer yeterli alan varsa kesme taşlardan yapılmış merdivenlerin kenarına canlı tonlardan seçilmiş vazoların içerisinde küçük çiçeklerin sıralanması da hoş bir görünüm katar.

Dekorasyonu yapılacak büyük bir bahçeyse meyve ağaçları çiçek açtıklarında ve meyve verdiklerinde ortama renk katacağı için kullanılabilir. Aromatik dokusu ve kokusu ile özellikle limon ağacı gibi ağaçlar uygun iklim şartlarında tercih edilebilir.

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23