• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Babası gibi çocuk katili olan Beşir ESED

Yeniakit Publisher
2020-03-19 10:22:00 -
Babası gibi çocuk katili olan Beşir ESED

Gazetemiz okurlarından Kuddusi Doğan, "Babası gibi çocuk katili olan Beşir ESED" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Siyaset yapıyoruz, ülkemizi geliştirmek için. Siyaset yapıyoruz VATAN denilen mücevverata sahip çıkmak için. Davası için mücadele eden, davasını koltuk musibeti için satmayan kıymetli hocamız PROF. DR NECMETTİN ERBAKAN hocamızın çok güzel bir sözü var; “Siyasetle ilgilenmeyen Müslümanı, Müslümanla ilgilenmeyen siyasetçi yönetir.” Bugün İslam dünyasına baktığımız zaman hep keder, hep acı dolu çünkü İslam ülkeleri genellikle siyaset üzerine değil de emperyalistlerin emrine verenlere kendini esir etti. Suriye’ye baktığımız zaman SSBC’nin  esiri olduğunu gördük, katil Esed’in tıpkısı babası HAFIZ Esed’in yaptığı gibi; Filistinli gerillalarla Ürdün ordusu arasında çıkan Ürdün iç savaşında hangi tarafın tutulacağı tartışmaları ülkeyi böldüğü dönemden başarıyla sıyrılarak 13 Kasım 1970’te kansız bir darbeyle iktidarı ele aldı. Mart 1971’de yapılan halkoylaması ile de Suriye’nin Devlet Başkanı oldu ve ölüm tarihi olan 2000 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Esed’in, ülkeyi yönettiği dönem dünyanın kaynayan kazanı Ortadoğu’nun en hareketli yılları idi. Doğu komşusu Irak’ta iktidar ve kardeş parti Baas yöneticileriyle hiçbir zaman yıldızı barışmadı. 1973 Arap İsrail savaşında Mısır’ın yanında yer aldı ancak yenilgiyle çıktığı savaşın ardından Mısır ile de yolları ayrıldı.

Esed zamanla gelişen bölgedeki yalnızlığını dönemin süper gücü SSCB ile ilişkiye geçerek kapatmaya çalıştı. Bu destekle bölgede hatırı sayılır güçlerden biri haline gelen Esed yönetimi müttefikinin politikalarını destekledi. Bu paralelde en büyük icraatı Ortadoğu’da İsrail’e karşı direnişin sembolü haline gelen Filistin Kurtuluş Örgütü’ne destek vermek oldu. Esed yönetimi bu kez de 1979 yılından beri anlaşamadığı Irak’la yeni sorunlar yaşamaya başladı. Sınır problemlerinde anlaşamadığı komşusunun kendi topraklarından geçen boru hattını kapattı. Irak’tan petrol alamayan Esed yönetimi bu kez de İran alternatifine yöneldi. Bu yıllarda Suriye İran’dan petrol ve SSCB’den aldığı ekonomik ve askeri yardımlarla güçlü bir dönem geçirdi. Ve bölgedeki en büyük düşmanı İsrail’e karşı katı tutumunu pekiştirdi. 

1980 yılının sonlarına doğru Esed artık İsrail ve ABD’ye karşı sert tutumundan vazgeçerek daha ılımlı politikalar üretmeye başladı ve ülke içindeki tehditlere yöneldi. İlk olarak karşısına Mısır kaynaklı Müslüman Kardeşler Örgütü’nün muhalefeti çıktı. Bu örgüte karşı başlattığı hareket ülke çapında birçok insanın ölmesine neden oldu. Bu hareketi ise dünya Şubat 1982’de Müslüman Kardeşler’in kalesi Hama kentini haritadan sildiği ve onbinlerce kişinin hayatını kaybettiği olayla duydu. Esed 1984 yılında iktidarı için bu kez de kardeşi ile mücadele etmek zorunda kaldı. Ve kardeşinin darbe girişimi başarısız oldu. Tüm bu olaylarda insan hakları örgütleri Esed’ı şiddet kullanmakla ve baskı yapmakla suçladı.

Babası gibi çocuk katili olan Beşir Esed Suriye’de şu an Rusya desteği ile katliamlara devam ediyor. Merhum Hocamız PROF. DR NECMETTİN ERBAKAN dediği gibi “Siyasetle ilgilenmeyen Müslümanı, Müslümanla ilgilenmeyen siyasetçi yönetir”   Selametle kalın..
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AHMET ERDOĞAN

Güzel yazı olmuş. Yazan kardeşimi tebrik ederim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23