• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AYM’nin duruşu milli değil

Yeniakit Publisher
2016-03-05 07:14:00 -
AYM’nin duruşu milli değil

Anayasa Mahkemesi (AYM)’nin casuslukla suçlanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında “hak ihlali var” kararı vermesine tepkiler çığı gibi büyüyor. Akit’e konuşan hukukçular, mahkemenin verdiği kararla bireysel başvuru hakkını kötüye kullandığını belirterek, AYM’de yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladılar.

RAMAZAN ALKAN / ANKARA

“AYM’NİN KARARI  MİLLİ DEĞİL”

AK Parti İzmir eski Milletvekili Av. Ali Aşlık, AYM’nin verdiği kararlar vicdanları yaraladığını belirterek, “Karar ve mahkeme üyelerinin duruşları milli değil” yorumunda bulundu. Mahkemenin Twitter kararında da yetki aşımı yaptığını hatırlatan Aşlık, “AYM’ler bulundukları ülkelerin menfaatlerini korumak zorundalar. Bizim AYM’nin duruşu milli değil, sıkıntı burada. AYM’nin yüksek mahkeme değil de bir eyalet, bir sömürge ülkesinin mahkemesi gibi davalara baktığını düşünüyorum. AYM bu kararıyla Türkiye’ye ciddi bir zarar vermiştir” dedi.

Vatandaşların AYM’ye bireysel başvuru hakkının mahkeme tarafından kötüye kullanıldığını anlatan Aşlık, “Bütün hukuk yolları bittikten sonra AYM’ye gidilmesi gerekiyor.  AYM şu an temyiz mahkemesi gibi çalışıyor, bu sağlıklı bir hukuk yolu değil” diye konuştu.

 “AYM’NİN YETKİLERİ YENİDEN DÜZENLENMELİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rahmetli Necmettin Erbakan Hoca’nın 19 yıl avukatlığını yapan Yaşar Gürkan da, “AYM’nin Dündar ve Gül dosyasını öne çekerek karara bağlaması yargı heyetinin eski alışkanlıklarından kurtulamadığını gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu. “Yargı vesayeti hala devam ediyor. AYM’de anayasal bir düzenlemeye gerek var” diyen Gürkan, şöyle devam etti:

“Türkiye’de iyi niyetle bir şeyler yapıyorsunuz birileri bunu suiistimal ediyor. Savcılık bir olayı ele alır ve iddianame ile mahkemeye dava açar ve ceza ister. AYM, casusluğu görmeyerek basın ve ifade hürriyeti açısından karar veriyor. Bunu yapmaya AYM’nin yetkisi yok. Bu ağır ceza mahkemesinin işidir. AYM burada büyük bir hata yaptı. Mahkemenin bu konuyla ilgili yeniden düzenlenmesi gerekiyor.”

AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Av. Halil Ürün ise, “Mahkemenin verdiği kararın gerekçesiz olması çok garip. AYM’nin kararı iç hukuk yolları tüketilmeden usul açısında karar vermesi ciddi bir sıkıntı” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23