• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aydın Büyükşehir'in hedefi Avrupa'da final

Yeniakit Publisher
2019-02-12 12:37:28 -
 Aydın Büyükşehir'in hedefi Avrupa'da final

Vestel Venus Sultanlar Ligi takımlarından Aydın Büyükşehir Belediyespor'un antrenörü Mustafa Umut Uysal: - "CEV Challenge Kupası'nda çarşamba günü galibiyet alıp yarı finale kalmayı çok istiyoruz. Finale kadar gitmek istiyoruz. Bunu da başarabilecek güçteyiz." - "Bu takımın ligde play-off'a kalmayı hak ettiğini düşünüyorum"

AYDIN (AA) - FERDİ UZUN - Vestel Venus Sultanlar Ligi takımlarından Aydın Büyükşehir Belediyespor'un antrenörü Mustafa Umut Uysal, CEV Challenge Kupası'nda çarşamba günü galibiyet elde ederek yarı finale çıkmak istediklerini, hedeflerinin ise final olduğunu belirtti.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ikinci yarısına bekledikleri gibi başlayamadıklarını, ligi CEV Challenge Kupası'yla birlikte götürdükleri için zorlandıklarını söyledi.

Oyuncu kadrosu anlamında sıkıntı yaşadıklarını aktaran Uysal, yönetime sundukları raporla 2 oyuncuyu kadrolarına kattıklarını, böylelikle hem antrenman hem maçlarda yüksek tempoyu yakalayabildiklerini kaydetti.

CEV Challenge Kupası 4'lü final turunun ilk maçında AO Thiras'ı Yunanistan'da 3-2 yendiklerini anımsatan Uysal, çarşamba günü oynayacakları rövanş maçında 3-0 ya da 3-1 gibi net skorla ayrılıp bir üst tura çıkmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Avrupa'da bekledikleri oyunu oynadıklarını ifade eden Uysal, şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Avrupa’da istediğimiz şekilde gidiyoruz. Çarşamba günü galibiyet alıp yarı finale kalmayı çok istiyoruz. Zor ve uzun yolculuklar yapıyoruz. Yunanistan’a 16, Belçika’ya 15 saatte gittik. Bu yolculuklar çok fazla yıpratıyor. Yolculuktan gelip bir gün antrenman yapıp ertesi gün maça çıkıyoruz. Kolay değil. CEV Challenge Kupası'nda finale kadar gitmek istiyoruz. Bunu da başarabilecek güçteyiz."


- Ligde hedef play-off


Ligin ilk yarısındaki oyunu sahaya yansıtmaya başladıklarına dikkati çeken Uysal, "Ligin ikinci yarısında evimizde çok puan kaybettik. Almamız gereken maçları kaybettik. Ama son zamanlarda hem deplasmanda hem de içeride iyi voleybol oynuyoruz. Oyun anlamında seyircimizi memnun ettiğimizi düşünüyorum. Son maçta Fenerbahçe’ye karşı da iyi bir oyun oynadık. Ligin en iyi takımından 1 puan almak önemliydi." ifadelerini kullandı.

Hafta sonu oynayacakları Nilüfer Belediyespor maçının çok önemli olduğunu vurgulayan Uysal, "İkinci devre bizim için kolay geçmedi. Birkaç tane istemediğimiz sakatlık oldu. Bu tempomuzu biraz düşürdü. Şu anda sakat oyuncumuz bulunmuyor. Nilüfer Belediyespor maçını kazanıp içeride de Halkbank maçıyla taraftarlarımıza galibiyet armağan etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ligde play-off bandından çok uzakta olmadıklarını, Nilüfer Belediyespor maçının kritik öneme sahip olduğunu aktaran Uysal, şöyle konuştu:

"Ben hiçbir zaman aşağıya bakmıyorum. Her zaman soruyorlar 'Düşme tehlikesi yaşar mıyız' diye. Şu anda altımızdaki Çanakkale ile aramızda 8 puan var. Nasıl play-aut riski varsa play-off oynama şansı da bana göre çok yüksek. Ben oyuncularıma inanıyorum. Bu takımın play-off'a kalmayı hak ettiğini düşünüyorum. Bizim ilk yılımız. İlkler her zaman zordur ama bu takım zoru başarıp inşallah play-off'a kalacaktır."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23