• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayasofya önünde binlerce Müslüman sabah namazı kıldı

Yeniakit Publisher
2015-05-31 18:08:00 -
Ayasofya önünde binlerce Müslüman sabah namazı kıldı

Anadolu Gençlik Derneği'nce Ayasofya'nın camiye çevrilmesi için "Seccadeni al da gel" sloganıyla düzenlenen etkinlik çerçevesinde Ayasofya Meydanı'nda namaz kılındı.

İstanbul'dan ve çevre illerden otobüslerle gece yarısından itibaren Ayasofya Meydanı'nda toplanan grup, burada sabah namazı vaktinin girmesini bekledi. Toplanan kalabalığa meydana kurulan platformdan Mescid-i Aksa Müezzini Firas Gazzaz sabah ezanı okudu.

Ezan sonrası platforma çıkan AGD İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakıflar için yazdığı fermanı okudu.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, namaz kılmaya gelen cemaate teşekkür ederek Ayasofya'nın müze olma sürecini anlattı. Ayasofya mücadelesinin devam etmesini isteyen Turhan, kendilerinin sadece Ayasofya'ya namaz kılmak için gelmediklerini aynı zamanda İstanbul'un Fethi'ni kutladıklarını da vurguladı.

Kabe imamlarından Dr. Seccad Mustafa ile namaz kılan dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien de Kur'an-ı Kerim okudu.

Cemaat daha sonra "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları atarak dağıldı.
AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23