• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avusturya'dan şaşırtan 'Türkiye' çağrısı

Yeniakit Publisher
2018-05-23 19:40:00 -
Avusturya'dan şaşırtan 'Türkiye' çağrısı

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Türkiye'de son yıllarda yaşanan gelişmelere ilişkin, ''Göz boyamak için söylemiyorum. Tüm eleştirilere rağmen 5 dakika için kendini Türkiye'nin yerine koyman gerekir. Türkiye’deki gibi çok sayıdaki terör saldırılarının bir topluma neler yaptığını unutmayalım.'' dedi.

Kneissl, Die Welt gazetesine verdiği röportajda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile iyi görüşmelerde bulunduğunu belirterek, ciddi bir insan olması ve ileri adım atılmasını sağlayan görüşmelere ilgi duymasından dolayı Çavuşoğlu'na değer verdiğini ifade etti.

Mevkidaşıyla yaptığı görüşmelerin sonucunda Avusturyalı arkeologların Efes’te kazı çalışmalarına yeniden başlayabildiklerini söyleyen Kneissl, bu tür şeylerle atmosferin iyileştiğine ve iki ülkenin ilişkilerindeki çıkmazın aşılabileceğine inandığını kaydetti.

''TÜRKİYE AB İÇİN ÇOK ÖNEMLİ''

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasının ancak Türkiye’de birçok şeyin değişmesiyle mümkün olabileceğini savunan Avusturya Dışişleri Bakanı, ''Türkiye halen AB için çok önemli ve biz iyi bir şekilde birlikte çalışmak istiyoruz.'' dedi. 

''5 DAKİKALIĞINA KENDİNİ TÜRKİYE'NİN YERİNE KOY''
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'deki terör saldırılarını hatırlatan Kneissl, "Göz boyamak için söylemiyorum. Tüm eleştirilere rağmen 5 dakika için kendini Türkiye'nin yerine koyman gerekir. Türkiye'deki gibi çok sayıdaki terör saldırılarının bir topluma neler yaptığını unutmayalım." ifadelerini kullandı. 

''BUNA RAĞMEN İNSANLAR HER ZAMAN AYAĞA KALKIYOR''

Türkiye'de birçok çatışma noktası bulunduğunu ve buna, devam eden terörün de eklenmesi gerektiğini dile getiren Kneissl, "Buna rağmen insanlar her zaman ayağa kalkıyor ve işe koyuluyor. Buna çok saygı duyuyorum." şeklinde konuştu.

Açıklamasında Balkan ülkelerine de değinen Kneissl, AB'nin son yıllarda güneydoğu Avrupa’yı ihmal ettiğini, bu boşluğa Rusya, Çin, Türkiye ve Körfez ülkelerinin girdiğini ifade etti.

Kneissl, Avrupalıların etkisini artırmak ve jeopolitik çıkarları korumak için Balkan ülkelerinin AB’ye yakınlaştırılması gerektiğini savundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23