• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupanın terörist devleti Belçika!

Yeniakit Publisher
2017-09-15 10:57:00 -
Avrupanın terörist devleti Belçika!

Belçika mahkemesi dün verdiği karar ile terör örgütü PKK'ya olan hayranlığını bir kez daha ortaya koydu.

Belçika mahkemesi PKK davasıyla ilgili dün kararını açıkladı. Mahkeme 36 PKK'lı teröristin, terör kanunu çerçevesinde yargılanmayacağına hükmetti. Belçika'nın AB'nin terör örgütü listesinde yer alan PKK'ya kucak açması büyük tepki çekti. Belçika'nın PKK konusunda hep teröristleri koruyan ve kollayan bir tavır sergilediği dikkat çekti.

PKK'NIN EĞİTİM ÜSSÜ

Avrupa Birliği tarafından yapılan araştırma ve incelemelerde, terör örgütü PKK’nın Belçika’nın Charleroi kenti sınırları içinde  eğitim üssü kurduğu ve buralarda örgüt adına çalışmalar yapıldığı belirlendi.

UYUŞTURUCU ÜSSÜ

Belçika'nın Hasselt kentinin, PKK'nın uyuşturcu kaçakçılığı merkezlerinden biri olduğu belirlendi. Buradan Avrupa'nın yarısına uyuşturucu satılırken, elde edilen paranın da terör örgütüne aktarıldığı ortaya çıktı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PKK'YA ÇADIR İZNİ

Belçika hükümeti, terör örgütü PKK'ya, dönemin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı Türkiye-AB Zirvesinin yapılacağı AB Konseyi binasının hemen arkasında çadır kurması için izin vermiş Türkiye'nin çok sert tepkisiyle karşılaşmıştı.

YILLARCA FEHRİYE ERDAL VE PKK'LILARI SAKLADI

1999'da Belçika'nın Knokke kentinde, bir hücre evinde diğer örgüt üyeleri ile birlikte yakalandı. Erdal'ın hem Belçika'da silahlı örgüt kurmak, hem de Türkiye'de Sabancı cinayetine karışmaktan işlediği suçlardan yargılanması yıllar sürdü. Ancak Erdal hüküm giydiği gün gözetim altındayken kayıplara karıştı. Türkiye şu ana kadar Belçika'dan sadece Erdal'ı değil, PKK-KCK'nın Avrupa sorumlusu olan Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 30 teröristin iadesini talep etti. Ancak bu taleplerin hiçbiri kabul görmedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23