• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lüksemburg'dan 'harekat' açıklaması: "Türkiye'yi durdurmaya gücümüz yetmez"

Yeniakit Publisher
2019-10-14 10:43:00 - 2019-10-14 11:00:47
Lüksemburg'dan 'harekat' açıklaması: "Türkiye'yi durdurmaya gücümüz yetmez"

Barış Pınarı Harekatı'nı konuşmak için toplanan AB konseyi öncesi Lüksemburg'un Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, "Avrupa'nın Türkiye'yi durdurmaya gücü yetmez" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusundaki teröristlere yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı, ilk andan itibaren çoğu Avrupa ülkesi tarafından itirazlarla karşılandı.

Harekatı durdurmak için elinden geleni yapan, silah satışını durdurduklarını açıklayan, YPG’li teröristlere desteğini belirten ülkelere en güzel cevapsa, Lüksemburglu bakandan geldi.

"Avrupa'nın yeterli askeri gücü yok"

AB Dışişleri bakanları, gündem değerlendirmesi yapmak ve Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nı masaya yatırmak için Lüksemburg'da toplandı. Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn’un Türkiye’ye ilişkin sarfettiği sözlerse Avrupa Birliği’nin yetersizliğini gözler önüne serdi.

AB'ye içeriden darbe

Yaptığı açıklamada "Suriye'deki Türk saldırısını Avrupalılar olarak durduracak durumda değiliz. İnsanlara karşı dürüst olmalıyız" ifadelerinde bulunan Asselborn, Türkiye’nin terör unsurlarına karşı düzenlediği harekatı durdurmak için art arda ataklarda bulunan Avrupa ülkelerine adeta kapak oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mikiforov

20 sene sonrası için gücünüz yetecek; bugünden altyapıyı kuruyorsunuz Fonladığınız Feminist ve LGBTi pislik örgütleri gün gün mevzi kazanıyorlar ve onlarla sosyolojik yapıyı topyekün temelden yıkıyorsunuz.. böyle giderse savaşacak adam kalmayacak ve adamların savaşmak için çok fazla bir sebebi olmayacak maalesef... ALLAH ülkemin müslümanlarına feraset basiret versin ve yardımcımız olsun

BANAMANN

NEDEN AVRUPA TÜRKIYENIN BARIS PINARINA KARSI GELIYOR NEDEN AVRUPANIN CIKARLARI OLMASA BU KADAR KICINI YIRTARMI SURIYEDE KATLIYAMLARI YAPAN PKK DEAS TERÖRISTLERINE NEDEN 9 SENEDEIR AVRUPA SESINI CIKARMADI AVRUPA SURIYEDEKI AKAN KANDAN PARA KAZANIYOR BUNUN ICIN AVRUPANIN BARIS PINARI HAREKATI BUNLARI RAHATSIZ EDIYOR VE TÜRKIYEYE KARSI HER TÜRLÜ HAINLIK VE YALANLARLA BARIS HAREKATINI DURUDURMAK ISTIYORLAR 9 SENEDEN BERI TERÖRISTLER SURIYEDE KATLIYAM YAPIYORLAR NEREDEYDIN AVRUPA DENILEN TERTÖRIST.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23