• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa ülkesinden ABD’ye yaptırım tepkisi: Bu kabul edilemez

Yeniakit Publisher
2019-12-12 19:00:00 - 2019-12-12 19:03:24
Avrupa ülkesinden ABD’ye yaptırım tepkisi: Bu kabul edilemez

Amerika Birleşik Devletleri'nin Nord Stream 2'ye yönelik yaptırımlarına Almanya'da tepkiyle karşılandı.

Alman Ekonomi Komitesi, Nord Stream 2'ye yönelik yaptırımları 'Avrupa egemenliğine hakaret' ve 'kabul edilemez müdahale' olarak kınadı.

ABD'nin "2020 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası" olarak bilinen savunma bütçesine eklenen 'Nord Stream 2 (Kuzey Akım 2) projesine yönelik ABD yaptırımlarına, Almanya'dan çok sert tepki geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, yaptırım taleplerine sert bir şekilde karşı çıktı.

Öte yandan Alman Ekonomi Komitesi, Kuzey Akım 2'ye yönelik yaptırımlarla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

Komite söz konusu yaptırım talepleri ile ilgili, ''Bu yaptırımların uygulamaya konulması Atlantik ötesi ilişkiler üzerinde önemli bir baskı oluşturacaktır. Bu Avrupa'nın egemenliğine hakarettir, kabul edilemez müdahaledir.'' açıklamasında bulundu.

Star'ın haberine göre, Alman Federal Meclisi üyesi Sol Parti'li Milletvekili Klaus Ernst, Alman hükümetinin, mevcut tüm diplomatik tedbirleri ve hedeflenen önlemleri alması ve ABD'nin Kuzey Akım üzerindeki yaptırım tehdidine derhal tepki vermesi gerektiğini belirtti.

Nord Stream-2

Proje, Rusya kıyılarından Baltık Denizi'nden Almanya'ya kadar yılda toplam 55 milyar metreküp gaz kapasiteli iki gaz boru hattının inşasını içeriyor.

Boru hattı, toprak ve deniz alanlarından Rusya, Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Almanya'nın münhasır ekonomik bölgelerinden geçiyor.

Ukrayna, Rus doğalgaz geçişinden elde edilen gelirleri kaybetme korkusuyla Nord Stream-2'ye aktif olarak karşı çıkıyor. Polonya'ya, Letonya'ya ve Litvanya'ya gibi ülkelerin yanı sıra, Avrupa'ya kendi LNG ihracatının satışını teşvik eden ABD de projeye karşı çıkıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vahap Kalyoncu

Nasıl oluyormuş alman beyler ,size ucu dokununca kabul edilemez ama her ota bota bize ayar vermeye çalışıyorsunuz şimdi anladınızmi bir ülkenin içişlerine karışmanın ne demek olduğunu.

Vatandaş

Beter olun bize olunca bir şey yok size gelince ver yansın dur daha iyi günleriniz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23