• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa bu katliamları önleyemedi!

Yeniakit Publisher
2015-01-09 11:03:00 - 2015-01-09 13:35:16
Avrupa bu katliamları önleyemedi!

Fransa'da müslümanlara karşı provokasyon amacı taşıyan 'dergi saldırısı', Türkiye'deki Sultanahmet saldırısının, dün ve bugün yapılan büyük katliamların bile önüne geçti. Dün bir şehir haritadan silindi, polis akademisine saldırı oldu, 2 bombalı saldırı gerçekleşti fakat bu olaylar gündeme gelmedi veya bu kadar canlı yayınlarla, son dakikalarla verilmedi. Türkiye'deki Sultanahmet saldırısı bile bu kadar canlı yayınlar, son dakikalarla bile verilmezken Fransa'daki müslümanları hedefe koyan bu saldırının bu kadar gündeme gelmesi şaşkınlığa sebep olurken 'Gündeme gelmesi için Avrupalı mı olmak gerek' soruları akıllara getirdi. Hatta 'Avrupalı'nınki cansa müslümanınki ne' tepkisine neden oldu. Fransa'daki olaylar yaşanırken bakın dünyada neler oluyordu, ne gibi feci olaylar yaşandı.

YENİAKİT.COM.TR Boko Haram terör örgütü bir kenti haritadan sildi. Reuters'a göre 100, BBC'ye göre 2 bin kişi katlederek bir şehri haritadan sildi.

Boko Haram örgütünün Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Baga kentinde gerçekleştirdiği son saldırılardan ağır can kaybı haberleri geliyor. Reuetrs en az 100 kişinin öldüğünü duyururken, BBC Baga yerel yönetimi yetkilisi Musa Alhaji Bukar'a dayandırdığı haberinde, ölü sayısının binlerle ifade edilebileceğini yazdı.

Boko Haram, geçtiğimiz Cumartesi günü de şehre saldırmış ve askeri kışladaki askerlerleri kaçmaya zorlamıştı.

BBC'ye konuşan Bukar, sokaklarda cesetlerin dağılmış vaziyette olduğunu ve şehirden kaçan Baga sakinlerinin cenazelerini almak için geri dönemediğini söyledi. Baga'nın 10 bin nüfuslu bir yerleşim yeri olduğunu söyleyen Bukar, şu anda şehirde neredeyse hiç sivilin kalmadığını da belirtti.

HER GÜN BOMBALI SALDIRILARLA KARIŞTIRILAN IRAK'TA 2 BOMBALI SALDIRI

Başkent Bağdat'ta düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta askeri kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısında 6 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın güneyinde bulunan el-Yusufiyye bölgesinde Irak ordusuna ait kontrol noktasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Olayda saldırganın yanı sıra biri subay 3 asker ve bir sivil hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Saldırının sorumluğunu henüz üstlenen olmazken, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı. emniyet güçleri saldırıdan IŞİD'i sorumlu tutuyor.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Bağdat, sık sık şiddet olayları ve bombalı saldırılara sahne oluyor.

Ayrıca Irak'ın Salahaddin vilayetinde düzenlenen saldırılarda, 9 kişi öldü 35 kişi yaralandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, vilayete bağlı Samarra kentinin Huveyş bölgesinde emniyet güçleri ve Şii gönüllerden oluşan Halk Topluluğu (El-Haşdu’ş-Şa’bi) grubuna yönelik bomba yüklü 5 araçla "intihar saldırısı" düzenlendi. Olayda 5 saldırganın yanı sıra 4 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

YEMEN'DE POLİS AKADEMİSİNE SALDIRI

Yemen'in başkenti Sana'daki Polis Akademisi yakınlarında patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucu 35 kişinin öldüğü ve onlarca yaralı olduğu belirtildi.

Güvenlik kaynakları ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Sana'daki polis akademisi yakınlarına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 35 kişi öldü, onlarca yaralı bulunuyor. Ölü ve yaralıların çoğunun polis akademisi öğrencileri ve İçişleri Bakanlığı çalışanları olduğu ifade edildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Olaya ilişkin İçişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada ise patlayıcı yüklü aracın, çok sayıda öğrencinin sabahın erken saatlerinden itibaren Sana Polis Akademisi'ne kayıt yaptırmak için uzun kuyruklar halinde beklediği esnada gerçekleştiği kaydedildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ DEVAM EDİYOR!

KSYÖ tarafından hazırlanan raporda Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki üç köye klorin gazlı saldırı gerçekleştirildiği öne sürülüyor

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (KSYÖ) raporu, geçen yıl Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki üç köye gerçekleştirilen saldırılarda klorin gazı kullanıldığını ve bu saldırılarda 13 kişinin öldüğünü ortaya koydu.

BM Güvenlik Konseyi, kapalı toplantıda, Suriye'nin kimyasal silahlarının imhası ve ülkede klorin gazının silah olarak kullanıldığına ilişkin iddiaları değerlendirdi.

Konsey'de görüşülen KSYÖ raporuna göre, muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib ve Hama vilayetlerindeki üç köye yönelik nisan ve ağustos ayları arasında gerçekleştirilen çok sayıda hava saldırısında klorin gazı kullanıldı.

Saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi verilmeyen raporda, saldırıdan 350 ila 500 arasında kişinin etkilendiği, bunlardan 13'ünün ise klorin gazı nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

Raporda, görüşüme yapılan 37 kişiden 32'sinin, kimyasal madde içeren varil bombaları kullanılan saldırılar sırasında köylerin üzerinde helikopter gördüğünü ya da sesi duyduğunu belirttiği vurgulandı.

TALİBAN'DAN YENİ BİR 'OKUL SALDIRISI' TEHDİDİ

Taliban lideri Fazlullah, yaptığı bir açıklamada Pakistan hükümetini Peşaver'deki saldırıdan daha büyük bir saldırı gerçekleştirmekle tehdit etti.

Pakistan Talibanı olarak da bilinen Pakistan Taliban Hareketi (Tehrik-i Taliban Pakistan-TTP) Pakistan hükümetini tehdit etti. TTP lideri Mevlana Fazlullah'ın konuştuğu 12 dakikalık bir video yayınlayan Taliban, Peşaver'de düzenledikleri okul saldırısından daha büyük bir saldırı yapma tehdidinde bulundu.

yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23