• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asfa 14. Bilim ve Kültür Şenliği

Yeniakit Publisher
2017-02-23 13:47:00 -
Asfa 14. Bilim ve Kültür Şenliği

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Asfa Bilim ve Kültür Şenliği bu yıl da coşkulu bir katılım, heyecan veren etkinlikler ve merak uyandıran stantları ile Üsküdar’da bulunan Asfa Merkez Kampüste gerçekleştirildi.

Bursluluk Sınavına katılmak için Asfa’ya gelen öğrenci ve veliler de bilim şenliğine katılma imkânı buldular.

Yoğun katılımın olduğu sınavda öğrenciler, öğleden önce ve öğleden sonra iki seans şeklinde sınava alındılar. Birçok devlet ve özel okul öğrencilerinin iştirak ettiği sınav sonrasında katılımcı öğrenciler heyecanlarını bizimle paylaştılar.

Sınav esnasında ve sonrasında veli ve öğrenciler Bilim Şenliği stantlarını gezerek birçok proje hakkında bilgi edindiler. Bilim Şenliğinde bilimsel çalışmalarla yetiştirilen öğrencilerimiz, projelerini sunma ve paylaşma fırsatı buldular.

Şenlikte; 24 TÜBİTAK Bilimsel Proje standının yanı sıra,  gösteri deneyleri, matematik oyunları,  zekâ oyunları, Lego robotik, Makey Deneyimi, Jumpido, Boreasfa Drone gösterisi, spor, sanat ve çeşitli birçok etkinlik yer aldı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Zeka oyunlarında öğrenciler ve veliler karşılıklı yarıştılar. Jumpido ve makey ile el ve ayak koordinasyonuyla eğlenerek öğrendiler. Bilgisayar oyunlarını ve uygulamalarını hoplayarak, zıplayarak yönlendirmenin heyecanını yaşadılar.

Lego-Robotik standında sergilenen harika robotlar çocukları kendilerine hayran bıraktı. Lego-Robotik öğretmenleri “çocuklarımız bu kulüp ile analitik düşünme, sorun çözme becerisi, problemlere bilimsel yöntemle yaklaşabilme, algoritma kurma ve başarıya ulaşma, sorunlar karşısında tekrar tekrar deneme ve yılmama, temel kodlama mantığını öğreniyorlar” şeklinde açıklama yaptılar.

Ziyaretçilerimiz Tübitak İHA yarışmasında finale kadar yükselen öğrenci ve öğretmenlerimizin ürettiği BoreAsfa isimli drone gösterisini izlediler, Ebru sanatının inceliklerini öğrendiler, 3D Printer ile hayallerindeki modellerin nasıl üretilebileceğini gördüler. Sadece Kastamonu'da 3 ilçede üretilen ve çok sağlıklı olan genetiği değiştirilmemiş Siyez buğdayından yapılan Siyez unu ve ürünleri hakkında araştırma yapan öğrencilerimizden bilgiler aldılar. Ayrıca Kızılay standında da kan bağışı yapma imkânı da buldular.

Zeka oyunları fuarı, kitap fuarı, tırmanma duvarı, anaokulu etkinlikleri ile her yaşa uygun etkinliğin planlandığı Bilim Şenliği, önümüzdeki yıl için neler olacak merakını zihinlerde bıraktı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23