• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ASDEP personeli kapı kapı dolaşıp vatandaşı dinliyor

Yeniakit Publisher
2019-05-24 14:39:37 -
ASDEP personeli kapı kapı dolaşıp vatandaşı dinliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca uygulanan Aile Sosyal Destek Programında (ASDEP) görevli personel, sosyal yardım veya hizmete ihtiyacı olan vatandaşları belirliyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca uygulanan Aile Sosyal Destek Programında (ASDEP) görevli personel, sosyal yardım veya hizmete ihtiyacı olan vatandaşları belirliyor. Ramazan ayında da vatandaşı yalnız bırakmayan ASDEP personeli, vatandaşla devlet arasında köprü kurmaya devam ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, Aile Sosyal Destek Programı kapsamında hane ziyaretlerinin devam ettiğini belirterek, programa 104 bin 667 kişinin kaydedildiğini ifade etti.

İlbaş, Aile Sosyal Destek Programının sosyal sorunlarının daha hızlı tespiti ile sosyal hizmetler, sosyal yardımlar başta olmak üzere, kamu hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlamak amacıyla tasarlanmış bir program olduğunu ifade etti.

Sürecin talep odaklı sosyal hizmet sunumunun yanı sıra, arz odaklı hizmet sunumunu da içerdiğini belirten İlbaş, ‘’Sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, İhtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması, Gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması, Sosyal risklerin belirlenmesi ve önleyici tedbirlerin alınması, Etkili bir izleme denetim sisteminin oluşturulması, sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulması suretiyle, Yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır’’ dedi.

Program kapsamında 104 bin 667 kişinin kaydedildiğini belirten İlbaş, ‘’ Aile Sosyal Destek Programı kapsamında 44 bin 758 hane ziyaret edilmiş, 56 bin 16 kişiyle görüşülmüştür. Programa 104 bin 667 kişi kaydedilmiştir. Hane Ziyaretleri kapsamında; Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü 9 bin 621, Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü 17 bin 832 Aziziye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü 6 bin373, Oltu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü 7 bin 974 aileye ulaşmış, engelli, kadın, çocuk şehit ve gazi yakınları konusundaki sorunların çözümü konusunda destek sağlanmıştır. 329 muhtarla görüşülmüş, muhtarları ihtiyaç ve talepleri sisteme aktarılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda müdür ve öğretmenlerle görüşmeler yapılarak, ASDEP hakkında bilgiler verilmektedir’’ dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23