• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Artan koronavirüs vakaları sonrası Bilim Kurulu’ndan yeni adım

Yeniakit Publisher
2020-08-15 08:26:00 -
Artan koronavirüs vakaları sonrası Bilim Kurulu’ndan yeni adım

Kovid-19 vakalarında yaşanan artış Bilim Kurulu’nu yeni adımlar atmaya yönlendirdi. Bu kapsam virüsün insan vücudu üzerine bıraktığı etkiler bu süreci yaşayan hastalar tarafından anlatılacak. Maske kullanımını daha kolay ve çekici hale getirmek için ise değişik renk ve desende maske üretimi yapılacak.

Son haftalarda yeniden tırmanışa geçen koronavirüs vakaları sonrası Bilim Kurulu harekete geçti. Vatandaşta koronavirüs bilincini oturmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi uygulamalar hayata geçirilecek.

Okulların açılma tarihini görüşmek üzere geçtiğimiz günlerde bir araya gelen kurulda bu süreçte yeni atılacak adımlar da konuşuldu. Görüşmede vatandaşlara koronavirüsün daha detaylı bir biçimde anlatılması ve tedbirlere uyum sağlamayı daha da kolaylaştıracak adımlar değerlendirildi.

Virüsü hastalar anlatacak

Uzun süredir devam eden salgının toplum üzerinde bıkkınlık ve yorgunluk meydana getirdiği dikkat çekilen toplantıda  farkındalık oluşturulması adına koronavirüsün bıraktığı zararlar ve bulaşma yöntemleri örneklendirmeler ve görsel içeriklerle anlatılacak. Bu süreçte sosyal medya da aktif bir biçimde kullanılacak.

Aynı zamanda virüsü kapmış hastaların tedavi sürecinde yaşadıkları deneyimleri paylaştığı kampanyalar düzenlenecek. Maske kullanımı yaygınlaştırmak ve dahalenceli hale getirmek amacıyla rahat kullanımlı  değişik renk ve desenlerde maske üretimine ağırlık verilecek. Çocuklar için ise hijyen kurallarını sevdirmek amacıyla ‘müzikle elleri yıkamak’ gibi yeni formüller üzerinde çalışılıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Davut BAŞ

Maskeyi çenesinin altına takıp tasma takılmış finolar gibi gezmeyi seven zavallı yaratıklar olduğu sürece ne yaparsan yap hastalığın önüne geçmek mümkün değil corona aşısı bulmaya oğraşmayın maske takmayan çenesinin altına takanlar koluna takıp gezenlere aşı bulun tedavi edin

Kaktus Sydney

Olumun yuzu soguk, ancak olumun onundeki engel ecelimiz. Insanoglunun olum korkusu yasamasi normal bir durum. Statistic verilere bakildiginda dunya nufusunun yuzde 1’i bile degil covid e yakalanan sayisi. Bunu pandemi olarak kabul edip bu film kurullarinin insanimiza yaptigi covid zulmu ne zaman biter bilinmez ama onlarin Kureselcilerin eli ile korku salmaya uzun sure devam edecekleri kesin....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23