• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arjantin-İsrail maçını bakın kim iptal ettirmiş?

Yeniakit Publisher
2018-06-06 20:12:00 -
Arjantin-İsrail maçını bakın kim iptal ettirmiş?

Arjantin Futbol Federasyonu'nun İsrail'le Kudüs'te maçı iptalini Messi'nin sözlerinin sağladığı öğrenildi.

İsrail’in Arjantin’le işgal altında olan Kudüs’te maç yapma planının iptal edilmesini Messi’nin sözleri sağlamış…

Arjantin Futbol Federasyonu, Filistinlilerin tepkisi ve yaşanan gerginlikler sebebiyle Dünya Kupası öncesinde dün bu maça çıkmama kararı aldı. Hatırlanacağı üzere Arjantin Milli Takımı ‘nın Barcelona’daki idmanları bu karşılaşma sebebiyle protesto edilmişti. Filistinliler idmana gelerek Arjantinli yetkilileri bu maça çıkmama konusunda çağrı yapmıştı.

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril er-Racub da yaptığı açıklamada Messi üzerinden Arjantin’e seslenmişti: “Messi maça katılma konusunda ısrarcı olursa aleyhinde Filistin, Arap ülkeleri ve uluslararası düzeyde kampanya başlatırız. Onun da ülkesinin de bu maça katılmamasını umuyoruz”

MESSİ: ZULÜM GÖRÜRLERKEN…

Bir muhabirin ”Size bu kararı verdiren şey neydi?” sorusuna Arjantin forveti Higuain, “Aslında hepimiz bir fikir ayrılığı içindeydik” yanıtını verdi. Ancak en sonunda Messi’nin, “Filistinliler o kadar zulüm görürken, biz nasıl rahatça futbol oynayacağız?” demesiyle karar verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Arjantin- İsrail maçının iptal edilmesine ilişkin yankılar devam ederken, Latin Amerika ekibinin yıldızlarından Gonzalo Higuain, “Hepimiz fikir ayrılığı içindeydik. Oynayalım diyen vardı, oynamayalım diyen de. Ancak Messi, ‘Filistinliler zulüm görürken, biz nasıl çıkıp rahatça oynayabiliriz’ dedi ve maç iptal oldu” açıklamasını yaptı.

Geçen hafta Arjantin Milli Takımı ‘nın hazırlıklarını sürdürdüğü Barcelona’nın tesislerinde toplanan Filistinli vatandaşlar, Arjantin formalarının yanı sıra bayraklarını da kırmızı renge boyayarak karşılaşmayı protesto etmişlerdi. Yaşanan gelişmelerin ardından milli golcü Gonzalo Higuain, dün katıldığı ESPN kanalına açıklamalarda bulunarak söz konusu karşılaşmanın iptal edildiğini duyurdu. Kararı destekleyen Higuain, “Nihayet doğru şeyi yaptılar” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu durumun Arjantin basınında yer almasının ardından Arjantin Futbol Federasyonu hazırlık karşılaşması hakkında alınan iptal kararını İsrail Futbol Federasyonu’na bildirdi. İptal kararının ardından Kudüs’te gerçekleşmesi planlanan hazırlık karşılaşmasının oynanması için Arjantin Cumhurbaşkanı Mauricio Macri’yi arayan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, başarılı olamadı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23