• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Araplar Erdoğan'ın zaferinden mest oldu! "Kıtaları aşan bir zafer"

Yeniakit Publisher
2018-06-25 15:00:00 -
Araplar Erdoğan'ın zaferinden mest oldu! "Kıtaları aşan bir zafer"

Arap medyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferini okuyucularına farklı şekillerde yansıttı. Katar merkezli "Al Jazeera" televizyonu seçim sonuçları için "Kıtaları bile aşan zafer" değerlendirmesinde bulunurken, Arap basını seçimlerdeki yüksek katılımı ön plana çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısını "tarihi" olarak nitelendiren Katar merkezli "Al Jazeera" televizyonu, konu ile ilgili haberinde "Kıtaları bile aşan zafer" değerlendirmesinde bulundu.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın sadece Türkiye'de rakiplerini yenmekle kalmadığı, aynı zamanda zaferin uluslararası boyutta olduğu vurgulandı.  

Katar'da yayın yapan "Şark" gazetesi de tam sayfa kutlama mesajı yayınlandı. Mesajda "Erdoğan'ı zafere Türk halkına olan güveninin taşıdığı" ifade edildi. 

MISIR

Mısır'ın en önemli gazetelerinden "Şuruk", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazandığını "Oyların yüzde 97,7’sinin sayılmasının ardından Erdoğan seçimleri kazandı" başlığıyla duyurdu. Gazete, Anadolu Ajansı'nın (AA) Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine dayandırdığı haberine göre Erdoğan'ın kazandığını yazdı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberde ayrıca "YSK Başkanı Sadi Güven'in, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyların salt çoğunluğunu aldığını açıkladığı" belirtildi.

Mısır'ın en önemli devlet gazetesi "El-Ahram" da dünkü seçimleri "Türkiye'de seçimlere katılım yüzde 87"  başlığı ile gördü. Seçim sonuçlarına değinmeyen gazete, TRT'ye dayandırdığı haberinde, seçimlere katılımı öne çıkararak seçmenlerin yüzde 87'sinin sandık başına gittiğini ifade etti. 

Muhalefetin tutumuna dikkati çeken "Masravi" gazetesi ise haberinde "Erdoğan'ın kazandığının açıklanmasının ardından muhalefet halkı sakin olmaya çağırdı" başlığını kullandı.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın bir açıklama yaparak sonuçları değerlendirdiğine işaret edilen haberde, "Tezcan'ın, sonuç ne olursa olsun halkın taşkınlık yapmaması gerektiğini söylediği" aktarıldı. 

FAS

Fas'ın en çok takip edilen haber sitesi "Hespress", Erdoğan'ın seçim başarısını "Recep Tayyip Erdoğan başkanlık seçimini rahat bir zaferle kazandı" başlığıyla gördü. Haberde, seçimlere katılım oranının çok yüksek düzeyde olduğu belirtilirken, Erdoğan'ın en yakın rakibiyle arasında büyük bir fark olduğu vurgulandı. 

"Ahbar Al-Yawm" gazetesi de seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Erdoğan'ın yaptığı açıklamada kullandığı, "Türkiye seçimlere yaklaşık yüzde doksanlık katılım oranıyla dünyaya bir demokrasi dersi verdi"cümlesini başlığa çekti.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden zaferle çıktığı vurgulandı.

TUNUS

Tunus'taki "Es-Sabah" gazetesi, "Erdoğan seçimleri kazandığını ilan etti"başlığını kullandı. Gazete, gayri resmi sonuçlara göre Türk halkının Erdoğan’a cumhurbaşkanlığı makamını tevdi ettiğini okuyucularına duyurdu. 

Ülkede en çok okunan bir diğer gazete "Eş-Şuruk" da Türkiye'deki seçimi"Erken seçimlerde Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve parlamentoyu kazandı" ifadeleriyle sayfalarına taşıdı. 

Tunus'ta Fransızca yayın yapan "Huffington Post Mağrib" haber sitesi de "Sürpriz yok: Erdoğan ve partisi seçimlerde lider" başlığı ile seçimleri okuyucularına aktardı.

IRAK

Irak’ta yayın yapan ülkenin en büyük gazetelerinden "Es-Sabah" Türkiye'deki seçimleri, "Başkanlık seçimi: Adaylar arasında sıcak savaş" başlığı ile gördü. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyların çoğunluğunu alarak seçimlerden zaferle çıktığı belirtildi.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan'ın en çok okunan gazetelerinden "Ukaz" seçimi, Muharrem İnce'nin açıklaması ile gündeme taşıdı.

Gazete haberinde İnce'nin Erdoğan'ı "herkesin cumhurbaşkanı olmaya"çağırdığını yazdı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23