• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AÖF sınav sonuçları açıklandı

Yeniakit Publisher
2016-04-25 17:38:00 - 2016-04-25 17:39:30
AÖF sınav sonuçları açıklandı

AÖF sınav sonuçları az önce açıklandı! Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren AÖF sınav sonuçlarını öğrenmek için haberimizden yararlanabilirsiniz! AÖF sınav sonuçları'na ilişkin tüm detaylar haberimizde...

Üniversite eğitimini almak isteyen her birey lise eğitimini tamamlamış olması gereklidir. Lise eğitimini tamamlayan herkes üniversitelere giriş sınavına girebilir. Lise eğitimini tamamlayan öğrenciler ÖSYM kurumunun düzenlediği üniversitelere giriş sınavına girebilirler. Sınava giren öğrenciler sınavdan aldıkları puanlar ile tercih yapabilirler ve tercihlerine göre üniversitede okumaya hak kazanırlar. Ülkemizde devam eden sisteme göre, üniversite sınav puanına göre sıralamaya giren öğrenciler ülkenin her şehrine tercih yaparak istedikleri bölümü okuyabilirler. Önemli olan yapılan tercihler sırasında öğrencinin sahip olduğu sıralama ve o sıralama ile tercih ettiği bölümün kazanılabilmesidir.

[follow=https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim-sonuclar]AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!  [/follow]Ancak maddi yada özel durumlar sebebiyle bulunduğu şehir dışına çıkmayan adaylar örgün eğitim alma imkanına sahip olamayabiliyorlar. Bu durumu telafi ederek çeşitli sebepleri olan öğrencilerin üniversite eğitimlerine devam edebilmeleri için açık öğretim fakülteleri kurulmuştur. Örgün eğitim olarak üniversite okumak istemeyen yada böyle bir imkana sahip olmayan öğrenciler için açık öğretim fakülteleri bulunmaktadır. İstediği puanı alamayan öğrenciler açık öğretim fakültelerine başvurabilir. Çünkü açık öğretim fakültesindeki bölümler çok yüksek puana sahip olmamakla beraber okumak biraz daha kolaydır. 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
 
Ülkemizde 3 adet üniversitenin açık öğretim fakültesi bulunmaktadır. Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinin açık öğretim fakülteleri bulunmaktadır. Öğrenciler bu üniversitelerden istediklerine tercih yapabilir. Açık öğretim fakültesinde okuyan öğrenciler örgün öğretim gören öğrenciler gibi ders eğitimi almazlar. Ama onlar gibi her dönem sınavlara girmek zorundadır. Aldığı derslerden sınavlara giren öğrenciler başarılı olarak geçtikleri derslere göre dönem geçebilirler. Açık öğretim fakültesi bölümlerinde her dönem 2 sınav olur. 2015 - 2016 eğitim ve öğretim yılı açık öğretim fakültesi bahar dönemi vize sınavları 16 nisan cumartesi ve 17 nisan pazar günü gerçekleştirilmiştir. Sınavların hepsi çoktan seçmeli olarak 5 şık üzerinden gerçekleştirilmektedir. Sınavlara girmeden önce İnternet üzerinden veya açık öğretim bürolarından sınav giriş belgenizi elde edebilirsiniz. Ders seçme ve kayıt yenileme gibi işlemleri de internet üzerinden gerçekleştirilir. Ayrıca yapılan her sınavdan sonra AÖF sınav soruları açıklanır. AÖF sınav sorularından yardım alarak bir sonrak yıl sınava girecek olan öğrenciler çalışma imkanı bulurken sınava giren adaylar da sınavları hakkında fikir sahibi olabilirler. AÖF sınav sonuçları sınav sorularından sonra açıklanmaktadır. Günümüzde optik okuyucular sayesinde sınav okuma sistemleri ne kadar hızlı olsa da yine de sınavların açıklanması biraz zaman almaktadır. AÖF sınav sonuçlarının da kısa süre içerisinde açıklanması beklenmektedir. AÖF öğrenci bilgi sistemi sayesinde sınav sonuçlarınızı öğrenmeniz mümkündür.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23