• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anketler bugün peş peşe açıklandı… Yüzde 62’yi buldu! Tüm Avrupa’nın…

Yeniakit Publisher
2017-05-05 15:02:00 -
Anketler bugün peş peşe açıklandı… Yüzde 62’yi buldu! Tüm Avrupa’nın…

Fransa'da artık seçime saatler kaldı, bugün ilan edilen dört anket de ırkçı cumhurbaşkanı adayı Le Pen'in yüzde 38 oyda kalacağını gösteriyor. Avrupa'nın kaderini değiştirme ihtimali bulunan seçimlerde kampanyalar bugün sona eriyor.

Fransızlar, Avrupa'nın kaderini belirleyecek seçim için Pazar günü sandığa gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda favori görülen Emmanuel Macron, bu Sabah ve öğle saatlerinde açıklanan son anketlere göre yarışı yüzde 62 oy alarak kazanacak. Irkçı aday Marine Le Pen ise dört ankete göre yüzde 38'de kalarak kaybedecek.

Adaylar bugün son mitinglerini yapacak ve seçmenin son sözü söylemesini beklemeye başlayacak. Seçimlere katılım oranının yüzde 75'i aşması bekleniyor.

Macron bugün yaptığı açıklamada kazandığı takdirde Başbakanlık koltuğuna oturacak kişiyi seçtiğini söyledi ancak isim vermedi.

Aşırı sağcılarla tartışılmaz...

Önceki gece kozlarını televizyonda paylaşan adaylar sık sık birbirlerinin sözünü kesti, tartışmayı Macron galip bitirdi. Televizyon yayınını izleyen Deutsche Welle muhabiri Barbara Wesel, Fransızların tarihlerinde iki cumhurbaşkanı adayı arasındaki en sert tartışmaya tanık olduğunu bildiriyor. Wesel'e göre, düello aşırı sağcılar ile tartışmanın mümkün olmadığını göstermek dışında pek bir yenilik içermiyor.

Wessel, Marine Le Pen'i 'ayaklı propaganda' olarak tanımlıyor. Öyle ki, ırkçı aday söylediklerinin gerçeklerin yakınından ya da uzağından geçmesine hiç önem vermiyor. Le Monde gazetesi, neredeyse her konuda saçmalayan Le Pen'in televizyonda söylediği tam 19 yalanı tespit etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Deutsche Welle muhabiri, birçok Fransızın Le Pen'in vaat ettiği bir cennetin hayalini kurduğunu ancak ilan edilen projeler için bulunacak paranın kaynağının belirsiz olduğunu belirtiyor.

Le Pen'in kanıtı yok!

Seçimlere saatler kala iki aday arasında gizli hesap kavgası var. Le Pen rakibinin Bahamalar'da gizli bir hesabı olduğunu söyleyince gündem değişti, Macron ırkçı adayı yalancılıkla suçladı ve savcıların hemen harekete geçmesini isteyerek sözü edilen hesabın araştırılmasını talep etti. Savcılık Macron'un isteğini kabul etti ve soruşturma başladı.

Le Pen ise, elinde kanıt olmadığını ve sadece soru sorduğunu belirtmekle yetindi. Irkçı aday, dün Dol-de-Bretagne'daki seçim kampanyasında yumurtalı saldırıya uğradı.

Obama'dan Macron'a destek videosu

ABD'nin bir önceki başkanı Barack Obama, dün gönderdiği bir dakikalık videoyla Macron'a desteğini gösterdi. Videoyu Twitter hesabından yayınlayan Obama, seçmenlere "Fransa seçimleri Fransa’nın geleceği ve savunduğumuz değerler açısından çok önemlidir. Fransa'nın başarısı tüm dünya için önemli. Bilmenizi istiyorum ki, sizi daha ileriye götürmesi için ben Emmanuel Macron’u destekliyorum. Çok yaşa Fransa" sözleriyle seslendi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23