• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara’da ikinci el piyasası hareketleniyor

Yeniakit Publisher
2014-06-26 16:23:00 -
Ankara’da ikinci el piyasası hareketleniyor

Ankara’da büyük ölçekli toplu konut projelerindeki artış devam ederken ikinci elde de büyük bir hareketlenme yaşanıyor

Türk gayrimenkul sektöründeki canlılığın devam ettiği şu günlerdeAnkara’da yaşanan hareketlilik de dikkatleri çekiyor. Başkent Ankara’da 2004 yılının ilk dört ayında 39.469 konut satıldı.

Ankara’da yılın ilk 4 ayındakihareketliliğini değerlendiren ve Ankara ile ilgili gayrimenkul sektöründeki beklentilerini dile getiren ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu; “Ankara’da ilk dört ayda 39.469 konut satıldı. Satılan bu konutların 15.679’unu yeni projeler oluştururken, 23.790 konutun satışı ise ikinci el piyasasında gerçekleşti. Özellikle ikinci el piyasasında büyük bir hareketlenme yaşandı” şeklinde konuştu.

Ankara’da nitelikli konut arzı hızlı bir şekilde devam edecek

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu ayrıca son yıllarda büyük toplu konut projelerinin Ankara’da inşaa edilmesi ve bu projelerin hızlı bir şekilde talep gördüğüne dedikkat çekti. Ekşioğlu; “İstanbul’a oranla coğrafi olarak daha geniş ve nitelikli alanlara sahip olan Ankara’da nitelikli konut arzının hızlı bir şekilde devam edeceğini ve önümüzdeki dönemde çok sayıda büyük ölçekli toplu konut projesinin Başkent’te yapılacağını öngörmekteyiz. Özellikle Eskişehir yolundaki Ümitköy, Çayyolu gibi bölgeler ile başlayan genişlemenin Yaşamkent’i de geçerek Polatlı’ya doğru ilerlemesini beklemekteyiz. Ayrıca Esenboğa Havalimanı yönündeki Pursaklar, yapılan imar değişiklikleri ile önümüzdeki dönemde gelişim gösterecek önemli bir diğer aks olacak. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda nitelikli gayrimenkul danışmanlığına fazlasıyla ihtiyaç duyulacak bu dönemdeERA Türkiye olarak nitelikli ofislerimizi Ankara’da hızla artırmayı hedefliyoruz. Bu paralelde Ankara, İstanbul sonrasında gayrimenkul hareketliliğinin en fazla olacağı ve yapılanmayı istediğimiz öncellikli bölgelerimizden birisi” açıklamasında bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23