• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerika'dan Rusya'ya çok sert uyarı: Son verin yoksa..

Yeniakit Publisher
2018-06-23 07:52:00 -
Amerika'dan Rusya'ya çok sert uyarı: Son verin yoksa..

Amerika'nın BM Daimi Temsilcisi Haley, Suriye'de rejimin, ülkenin güney batısındaki ateşkes ihlallerine son vermesi gerektiğini belirtti.

Nikki Haley, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de rejimin ülkenin güney  batısındaki askeri operasyonlarını artırarak, geçen yıl Rusya, ABD ve Ürdün ile  varılan gerginliğin azaltılmasına yönelik ateşkesi ihlal ettiği uyarısında  bulundu.

Bölgede düzenlenen hava, varil bombaları ve roket saldırılarının,  çatışmanın yayılarak ateşkesi riske attığına ve sivillerin yerlerinden edilmesine  neden olduğuna dikkati çeken Nikki Haley, şunları kaydetti:

''Rejimin, Suriye'nin güney batısındaki ateşkes ihlallerine son  vermesi gerek. Rusya'dan, rolü olduğu ateşkesin uygulanması, güneybatıda ve tüm  Suriye'de gerginliğin daha fazla tırmanmaması için Suriye rejimi üzerindeki  etkisini kullanarak, rejimin ihlallerini durdurmasını bekliyoruz. Yoksa  tırmananan gerginliğin sorumlusu Rusya olacak."

İngiltere, Suriye rejiminin, ülkenin güney batısında  düzenlediği saldırıları nedeniyle endişe duyduğunu bildirirken, Rusya'ya da  "Suriye rejiminin ateşkese uyduğundan emin ol." çağrısında bulundu. 

İngiltere'nin, Ortadoğu'dan Sorumlu Bakanı Alistair Burt, Suriye'de  rejimin ülkenin güney batısındaki askeri operasyonlarını artırmasına ilişkin  açıklamada bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Son günlerde bölgede düzenlenen hava ve ağır silah saldırılarının,  sivillerin yerlerinden edilmesine ve can kayıplarına sebep olduğunun  bildirildiğini vurgulayan Burt, "Bu bildirimlerden dolayı çok endişeliyim." dedi.

Burt, rejimin askeri saldırganlığının, geçen yıl Rusya, ABD ve Ürdün  ile varılan, ülkesinin de desteklediği" gerginliğin azaltılmasına yönelik  ateşkesi ihlal ettiği anlamına geldiğini" ifade etti.

İngiliz bakan gelişmelerle ilgili Rusya'ya da çağrıda bulunarak,  "Rusya'yı, bu anlaşma kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmeye ve Suriye  rejiminin ateşkese uyduğundan emin olmaya çağırıyoruz. Bunu yapmaması halinde,  bölgesel istikrarı zayıflatacak ve insani bir kriz riske atacaktır."  değerlendirmesini yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23