• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Altın Sarraf Fotoğraf Yarışmasının sonuçları

Yeniakit Publisher
2015-09-23 09:47:00 - 2015-09-23 10:22:57
Altın Sarraf Fotoğraf Yarışmasının sonuçları

16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen Altın Safran Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

Kültürel Miras ve Korumacılık temasıyla 9-11 Ekim'de düzenlenecek 16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında 'Mimaride Işık' konulu fotoğraf yarışmasında 160 katılımcının 759 eseri jüri tarafından değerlendirildi.

 

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

 


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yarışmaya katılan 759 fotoğraf arasında birinciliği Gümüşhane'den Mustafa Zengin, Taş Köprü çalışmasıyla alırken, ikinciliği İstanbul'dan Erol Evgin, üçüncülüğü yine İstanbul'dan Filiz Yıldız Celep elde etti. Jüri Özel Ödülüne İstanbul'dan Fatih Balkan'ın çalışması layık görüldü.

Başkanı, Devlet Fotoğraf Sanatçısı Ozan Sağdıç olan jüri, 759 fotoğrafı titizlikle değerlendirdi. Fotoğrafçılık alanında uzman isimlerin bulunduğu jüride; Anadolu Fotoğraf Derneği Başkanı Hamit Yalçın, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tuna Akçay, Batman Üniversitesinden Yrd. Doç.Dr. Muammer Ulutürk, Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Göktaş, Safranbolu Belediyesinden Bahadır Acar ve TFSF Temsilcisi Hüseyin San yer aldı. İlk dört dereceyi paylaşan fotoğraflar ile birlikte yarışma sonucunda sergilemeye değer bulunan 20 eser, festivalin ikinci günü açılacak 16. Fotoğraf Yarışması Seçme Sergisinde sanatseverler ile buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genci Müdürlüğü, Başbakanlık Tanıtma Fonu Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve TÜRKSOY'un da destek verdiği Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen festivalde ayrıca; panel, söyleşiler, resitaller ve sergiler gibi birçok etkinlik yer alacak. Festivalin ana teması olan Kültürel Miras ve Korumacılık vurgusuna teşvik için her yıl seçilen "en iyi restore edilen ev" ödül töreni yapılacak. Festivalde ayrıca, uluslararası platformda isim yapmış Medeniyetleri Buluşturan Tarihi Adımlar Evliya Çelebi'nin İstanbul'u isimli ödüllü belgeselin özel gösterimi ve sergisi, yönetmen Yaşar Taşkın Koç'un Aynalı Tüfek Gala Film Gösterisi ile Ozan Sağdıç'm Safranbolu'da Mekân dia gösterisi yer alacak.

16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Belgesel Film Yarışmasında dereceye giren profesyonel ve amatör eserler, festivalin ikinci günü olan 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

egitimrehberi / 23 Eylül 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23