• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'dan ABD'ye rest! Savaşmaya hazırız

Yeniakit Publisher
2018-05-18 11:21:00 - 2018-05-18 11:26:14
Almanya'dan ABD'ye rest! Savaşmaya hazırız

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, "ABD, 'Önce Amerika' düşüncesi ile hareket etmesi durumunda Avrupa'nın da aynı cevabı vereceğini hesaba katmalıdır. ABD bizim müttefikimiz ve ortağımız ancak biz de ortak değerlerimizi savunmak zorundayız" dedi.

Almanya'nın ARD televizyonuna konuşan Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, "ABD, 'Önce Amerika' düşüncesi ile hareket etmesi durumunda Avrupa'nın da aynı cevabı vereceğini hesaba katmalıdır." dedi.

"ABD bizim müttefikimiz ve ortağımız ancak biz de ortak değerlerimizi savunmak zorundayız" diyen Altmaier, ABD'nin kendi ekonomik çıkarlarını diğerlerinin önüne koyması halinde Avrupa'nın da kendi çıkarları için savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

ABD VE AB ARASINDA TİCARİ RESTLEŞME

ABD yönetimi geçtiğimiz haftalarda ticaretteki korumacı politikaları çerçevesinde, ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulanacağını açıklamıştı. Ancak Kanada, Meksika, Brezilya, AB, Avustralya ve Arjantin'e "geçici muafiyetler" vermişti.

Hem Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hem de Almanya Başbakanı Angela Merkel, Beyaz Saray ziyaretlerinde, AB'nin, ABD'nin vergi kararından muaf tutulmak istediğini belirtmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de, AB ile ABD arasındaki ticari ilişkilerde denge sağlamak için birkaç gün içerisinde "misilleme" yapılacağını belirterek, "Ulusal güvenlik gerekçesi olmadan atılan bu adımla, ABD kendi sanayisini korumaya yönelik bariz bir müdahalede bulunuyor. Bu adımı esefle karşılıyoruz. Korumacılık, çelik sektöründeki ortak sorunun yanıtı olamaz" açıklamasını yapmıştı.

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23