• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya Başbakanı Merkel: İklim değişikliği girişimlerinde kesintiye gidemeyiz

Yeniakit Publisher
2021-05-06 22:39:00 -
Almanya Başbakanı Merkel: İklim değişikliği girişimlerinde kesintiye gidemeyiz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, telekonferans yöntemi ile gerçekleştirdiği "Petersberg İklim Diyaloğu" toplantısında salgına rağmen iklim değişikliği krizi unutulmamalı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel telekonferans yolu ile iklim zirvesine ilişkin görüşmelerde bulunundu. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Ülkesinin 2030 emisyon azaltım hedefini 1990'a kıyasla yüzde 55’ten 65'e çıkardığını ve net sıfır hedefini 2050'den 2045'e çektiğini aktaran Merkel, özel sektörün küresel olarak iklim değişikliğine karşı yenilebilir enerjiye yatırım yapması gerektiğini söyledi.

“Kesintiye gidemeyiz”

Merkel, "Salgın sanayileşmiş ülkelerde büyük bütçe gerginliğine neden oldu fakat iklim değişikliği girişimlerinde kesintiye gidemeyiz." vurgusu yaptı.

Yeni iklim hedeflerinin sadece yeni bir hedef belirlemekten ibaret olmadığını belirten Merkel, hedefler tutturulmazsa hükümetin acil durum programları açıklaması gerektiğinin altını çizdi.

İklim değişikliği konusunda "Dünyanın dört bir yanındaki gelecek nesillerin iyiliği ve dramatik sonuçları sınırlamak için hızlı ve kararlı bir şekilde hareket etmemiz çok önemlidir.” uyarısında bulunan Merkel, iklim değişikliğinde küresel bir karbon fiyatlandırma sisteminin de “iyi” olacağını sözlerine ekledi.

Almanya’nın iklim hedefini sıkılaştırması dikkat çekti

Alman hükümeti, 5 Mayıs'ta Anayasa Mahkemesi baskısı ile eylül ayında yapılacak genel seçimler öncesinde iklim hedeflerini yukarı yönlü revize etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ülkede 2019'da 2030'e kadar 1990'a kıyasla yüzde 55 olarak açıklanan karbon emisyonlarının azaltılma hedefi yüzde 65'e yükseltilirken, 2050 olarak duyurulan net sıfır karbon emisyonuna ulaşma tarihi de 2045'e çekilmişti.

Almanya'nın karbon emisyonlarını azaltma hedefleri arasında yenilenebilir enerjinin genişletilmesi ve karbon emisyon fiyatlarının planlanandan daha hızlı yükseltilmesi yer alıyor.

Almanya Anayasa Mahkemesi, geçen hafta, Alman hükümetinin 2019 İklim Yasası'nda 2031'den itibaren karbon emisyonlarını nasıl düşüreceğini açıklaması konusunda başarısız olduğunu belirtmişti.

Mahkeme, hükümete 2019 iklim yasasını güncellemesi için yıl sonuna kadar süre vermişti.

Almanya'da 26 Eylül'de yapılacak genel seçimler öncesi Alman hükümetinin iklim hedefini sıkılaştırması dikkati çekti.

Alman basınında, çevre hassasiyetiyle bilinen Alman Yeşiller Partisi'nin son dönemde anketlerde oy oranını yükseltmesinin Alman hükümetinin iklim hedefini değiştirmesinin etkili olduğu belirtildi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

543

alçak abd nato 

Vali

Aksener, bir teroristin sabah kahvaltisi teklifine olumlu yaklaşıyorsa, BUNDAN NE BEKLENIR, SÖZ BITMISTIR...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23