• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanların PKK desteği sürüyor

Yeniakit Publisher
2013-11-04 21:08:08 - 2013-11-05 07:49:59
Almanların PKK desteği sürüyor

Terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki en büyük destekçilerinden olan Almanya’da ‘PKK yasağı’ kalkıyor mu? Türkiye düşmanı Almanların kurduğu “Tatort Kürdistan” adlı inisiyatif, terör örgütü PKK’nın Almanya’daki reklâm ve faaliyet yasağının kaldırılmasını istedi. Türkiye karşıtı Almanlar ve PKK yandaşları 16 Kasım’da yasağın kalkması için eylem yapmayı planlıyor.

RAMAZAN ALKAN / ANKARA  - Alman vakıflarının Türkiye üzerindeki oyunları bitmek tükenmek bilmiyor. Gezi Parkı olaylarında marjinal gruplara maddi destekte bulunan Alman sivil toplum kuruluşları şimdi de ülkelerindeki terör örgütü PKK’nın ‘faaliyet yasağının’ kaldırılmasını istiyor. Türkiye karşıtı Almanların kurduğu “Tatort Kürdistan” adlı inisiyatifi PKK propagandasının önünün açılması için 16 Kasım’da eylem yapacak.

PKK’NIN ALMANYA YASAĞI KALKIYOR MU?

Türkiye’deki ‘huzur ortamını’ bozmak için illegal örgütlere destek veren ve onlarla işbirliği yapan Almanlar kirli oyunlarına devam ediyor. Terör örgütü PKK yanlısı Almanların kurmuş olduğu “Tatort Kürdistan” Almanya’daki örgütün propaganda yasağının kaldırılmasını istiyor. PKK’nın tanıtımını ülkede sorunsuz yapabilmek ve örgüte maddi yardım toplamak amacıyla Alman hükümetine baskı eylemi yapılıyor. Almanya’da 16 Kasım 1993 tarihinde Dönemin İçişleri Bakanı Manfred Kanther tarafından yayınlanan özel bir bültenle PKK’nın ülkedeki faaliyetleri yasaklanmış, örgütün çeşitli kuruluşları da kapatılmıştı. Yasağın kaldırılması için Almanya’da yaşayan örgüt yandaşları ve dostları PKK yasağının sonlandırılması için 16 Kasım günü başkent Berlin’de bir araya gelecek ve yürüyüş düzenleyecekler.

“TATORT KÜRDİSTAN” İSTİYOR!

Göstericiler yasağın 20. yılında Angela Merkel yönetimindeki Almanya’dan yasağı kaldırılmasını isteyecekler. PKK’ya destek vermek için bir grup Alman aktivistin kurduğu “Tatort Kürdistan” İnisiyatifi’nin organize ettiği yürüyüş saat 11.00’de Alexanderplatz meydanında başlayacak ve ardından da Federal Meclis yakınlarındaki Brandenburg Tor meydanında miting düzenlenecek. Yasağın PKK’ya Almanya’da zarar verdiği belirtilirken çok sayıda PKK taraftarı ve Alman sivil toplum kuruluşu gösteriyi destekleyeceklerini açıkladı. Gösterinin hazırlıklarına ilişkin örgütün yayın organına bilgi veren “Tatort Kürdistan” İnisiyatifi sözcüsü Dr. Elmar Millich terör örgütü PKK’ya hem Türkiye’de hem de Almanya’daki desteklerini sürdüreceklerini açıkladı.

“PKK ALMANYA’DA SERBEST OLMALI”


Hükümetin büyük riskler alarak başlattığı Çözüm Süreci’ni terörist başı Abdullah Öcalan’ın başlattığını belirten Millich, Almanya’da artık PKK’nın serbestçe hareket edebilmesi gerektiğini belirti. Süreç içerisinde Almanların PKK’ya destek olması gerektiğini dile getiren Millich, ülkenin Kürt politikasını değiştirmesi gerektiğini kaydetti. Almanya’nın eski politikalarında ısrar etmekten vazgeçmesi söyleyen Dr. Millich “Avrupa Birliği ve Almanya Kürdistan’daki savaşta Türk devletini destekleyerek savaşın tarafı oldular. Bu tarihi hatalarını çözüm sürecine destek vererek düzeltebilirler. Bunun ilk ve en önemlisi de PKK ve Kürt özgürlük hareketine yönelik yasakların kaldırılmasıdır. Öcalan süreci başlattığında Dışişleri Bakanı Westerwelle ‘destekliyoruz’ dedi fakat devamı gelmedi ve Almanya köşesine çekildi” şeklinde konuştu.

ALMANYA’NIN PKK’YI DESTEKLEMESİNİ İSTEDİ


Çözüm Süreci’ne rağmen Almanya’da hâlâ terör örgütü yandaşı siyasetçilere ve aktivistlere yönelik baskıların sürdüğünü belirten Millich “Yürüyüş ve mitinglerde Kürtlerin siyasi sembollerine polisin tahammülsüzlüğü var. Hatta Alman polisi bazen Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de Türk polisinden daha fazla KCK, PKK ve Öcalan’ın posterlerine tahammülsüz. Kürtlerin büyük bir kısmı bu ülkeye fikir özgürlüğü ve demokrasisine güvendikleri için geldi, fakat bir hayal kırıklığı yaşadılar” dedi. Başta Alman demokratik ve sosyalist kamuoyundan olmak üzere geniş bir yelpazede destek gördüklerini belirten “Tatort Kurdistan” İnisiyatifi sözcüsü Dr. Elmar Millich, son olarak Almanya’nın Kürtlere yönelik tarihi hatasını düzeltmesi için herkesi 16 Kasım’da yapılacak “PKK yasağı kalksın” eylemine beklediği söyledi.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23