• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akşener bu sözleriyle neyi kastetti? "Çöp kamyonlarıyla durduracaklarını sandılar"

Yeniakit Publisher
2019-02-12 11:54:00 -
Akşener bu sözleriyle neyi kastetti? "Çöp kamyonlarıyla durduracaklarını sandılar"

İYİ Parti’nin haftalık grup toplantısında Meclis’te konuşan Meral Akşener, kendisini 28 Şubat’ın mağduru olarak göstererek kahramanlık nutukları attı. Ancak FETÖ'cü olmakla suçlanan Akşener’in geçmişi tüm gerçekleri gözler önüne seriyor.

 yeniakit.com.tr  özel haber 

31 Mart yerel seçimlerinde CHP ve Kandil’in partisi HDP ile ittifak kuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’teki grup toplantısında kendisiyle çelişen açıklamalarda bulundu.

Akşener beraber yol yürüdüğü CHP’nin HDP ile gizliden sürdürdüğü ittifakı görmezden gelerek HDP’nin Cumhur İttifakı’na çalıştığı hezeyanını savurdu.

Akşener, 24 Haziran seçimleri için yürüttüğü kampanya kapsamında Gaziantep mitinginde Gaziantep Belediyesine ait kamyonların çalışma yaptığı bölgeye giderek yolunun kesildiğini iddia etmişti.

15 Temmuz’daki çöp kamyonlarından mı bahsediyor?

İlk başta bu konuya atıfta bulunduğu düşünülen Akşener konuşmasında "28 Şubat’ta tanklara boyun eğmeyenleri çöp kamyonlarıyla durduracaklarını sandılar. Biz kimseye kolay bir zafer vaat etmiyoruz. Bir kere karar verirsek, ölsek bile yolumuzdan dönmeyiz." ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ancak Akşener'in bu sözleri FETÖ’cülerin sürekli olarak devleti ele geçirmek için Müslümanlara zulümlerin uygulandığı 28 Şubat darbesini bahane göstermesini akıllara getirdi. 15 Temmuz darbe girişiminde de FETÖ’cü darbecilerin kullandığı tankların önü, belediyenin çöp kamyonlarıyla kesilerek darbenin başarıya ulaşmasının önüne geçilmişti.

Akşener’in "28 Şubat’ta tanklara boyun eğmeyenleri çöp kamyonlarıyla durduracaklarını sandılar. Biz kimseye kolay bir zafer vaat etmiyoruz. Bir kere karar verirsek, ölsek bile yolumuzdan dönmeyiz." sözleri  "15 Temmuz’da tankların önünü kesen çöp kamyonlarından mı bahsediyor?" sorusunun sorulmasına neden oldu.

Darbeci generalden şikayetçi olmadı

2015’te Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasında tanık sıfatıyla ifade veren Meral Akşener, 28 Şubat’ın darbeci generali Çetin Saner’den “yağlı kazık” sözleri nedeniyle şikayetçi olmamıştı.

28 Şubat döneminde İçişleri Bakanı olan Akşener’le ilgili olarak Orgeneral Çetin Saner "İleri geri konuşmasın, geldiğimizde İçişleri Bakanlığı önüne koyduğumuz bir yağlı kazığa kendisini oturturuz" ifadelerini kullanmıştı.

28 Şubat'a 'darbe' diyememişti

Bugünkü grup konuşmasında 28 Şubat’ta tanklara karşı durduğunu iddia eden Akşener yine verdiği aynı ifadede "28 Şubat’a darbedir de, değildir de diyemem ama karşımızda TSK içindeki hiyerarşi dışı bir yapılanma olduğunu gördüm" diyerek 28 Şubat’ın darbe olmadığını ileri sürmüştü.

yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23