• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tek gayemiz milletimize hizmet etmek

Yeniakit Publisher
2018-06-22 11:27:00 - 2018-06-24 14:32:01
Tek gayemiz milletimize hizmet etmek

Suruç’ta PKK’lılar tarafından kardeşi şehit edilen AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Akit’e yaptığı açıklamada, “Yaşanmasını asla istemediğim, defalarca hakaret etmelerine rağmen sesimi çıkarmadığım dükkânda, silahlarını çıkaran PKK’lı olduklarını ağızlarıyla söyleyen esnaf görünümlü vatan hainleri abimi şehit etti.

Şanlıurfa'da yaşanan kanlı saldırının odağındaki AK Partili Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, gazetemiz Akit’e yaptığı açıklamada, terörün bitmesi için amansız mücadele verdiğini söyledi. Milletin birliği ve dirliğine duyulan inancın terörü yeneceğini ifade eden Yıldız, “Tek gayemiz milletimize hizmet etmek” dedi. Terör örgütü PKK'nın suikast listesinde yer aldığı tespit edilen Yıldız, Ramazan Bayramı arifesinde Suruç'ta AK Partililere yönelik silahlı saldırı anını anlattı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, "Yaşanmasını asla istemediğim defalarca hakaret etmelerine rağmen sesimi çıkarmadığım görüntülerin devamında silahlarını çıkaran PKK’lı olduklarını ağızlarıyla söyleyen esnaf görünümlü vatan hainleri abimi şehit etti. Suruç ilçemize hizmet etmekten başka bir şey düşünmedim ”ifadelerini kullandı.

ESNAF ZİYARETİNDE BULUNMUŞTUK

Yıldız, Ramazan Bayramı arifesinde AK Parti Suruç İlçe Başkanı Naif Bülbül ile esnaf ziyaretinde bulunduklarını belirtti. Saldırının gerçekleştirildiği mağazaya “Selamunaleyküm, hayırlı bayramlar, bayramınız kutlu olsun" diyerek girdiklerini anlatan Yıldız, olayın gelişimini şöyle aktardı: "İlçe başkanım, ben ve fotoğraf çekmek için bir yeğenim içeri girdi. 'İyi bayramlar.' deyince durdu, bize baktı ve 'Ne işiniz var burada’ deyip hakaretler yağdırdı. Öyle deyince ben, 'Bizim amacımız memlekete hizmet etmek, başka amacımız yok.' dedim. Küfür etmeye başlayınca, 'Biz çıkalım.' dedik ve çıktık. Dışarı çıkınca kapıda biri bekliyormuş, o sırada da arkada da biri bekliyormuş. Selamlaştım, selamımı da almadı. Biz dışarı çıkarken ağabeyimin oğluna biri sopa ile vurdu. Vurduktan sonra biz 'Bir şey olmaz.' dedik ve çıkmaya devam ettik. Dışarıda bekleyen ağabeylerim falan da vardı. Onlar da 'Bir şey olmaz çıkalım.' dediler. Dükkanın içinde kasada duran silahlıymış, kapıda duran silahlıymış. O içerideki kişi geliyor kapıdan ağabeyimi sırtından vuruyor, göğsünden vuruyor, 3 defa vuruyor, saldırıyor.."

DÜKKANDA SİLAHIN NE İŞİ VAR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Konfeksiyon dükkanında 3 kişinin silahlı olmasına dikkati çeken Yıldız, şunları belirtti:

"Şimdi orada biri müdahale etse ya da bir şey söylese. Belki benim bir şey söylememi, bir şey yapmamı bekliyorlardı ama ben tepkilerini normal karşıladım. Konfeksiyon dükkanında 3 kişinin silahlı bulunması hayatın olağan akışına aykırı bir durum. Bir kuyumcu ya da döviz dükkanı değil olsa belki bir silah bulundurabilir. 3 silah bulunması hemen benim ağabeylerimi kalabalıkta tanıması ve seçmesi tesadüfü olması zor olan bir şey."

PERVİN BULDAN MI TALİMAT VERDİ?

Suruçlu olduğunu ve hemşehrilerini iyi tanıdığını vurgulayan Yıldız, siyasetçi olarak 4 seçim geçirdiği ilçede her esnafın elini sıktığını dile getirdi.

Yıldız, herkesin görüşüne saygı duyduğunu ve insanları kazanmaya çalışarak siyaset yapmaya çalıştıklarını anlattı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın tehdit dolu mesajını hatırlatan Yıldız, "Biz insanları kazanmaya çalışırız, yani şaşırtıcı bir durum. Bundan 4-5 gün önce Pervin Buldan Suruç'a geldi, öyle çok şiddetli konuşuyordu. Bir tane milletvekili adayı da 'Biz İbrahim Halil Yıldız'dan hesabını soracağız.' diye bağırıyordu. Mecliste ufak bir tartışmamız olmuştu. 'Onun hesabını soracağız.' diye mesaj vermişti. Tabii biz böyle bir şeye ihtimal vermiyorduk, sürekli halkımızla iç içeydik." diye konuştu.

TERÖRÜN BİTMESİ İÇİN MÜCADELE VERDİK

Yıldız, memlekete hizmet etme kararlılığını sürdürdüğünü vurgulayarak, şöyle dedi:

"Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için partimizle çalışıyoruz. Bayrağımızın, vatanımızın bütünlüğü bizim için önemlidir. Yüzyıllardır biz birlikte yaşıyoruz, et ve tırnak olmuşuz. Tabii bazıları bunlara alet oluyor, provokasyon yapanlar var. İçeride ve dışarıda dış güçlerin maşalığını yapalar var bu ülkede. Biz sükunetle, sakin olarak gençlerimize sesleniyoruz. Kesinlikle ne olursa olsun sakin olacağız. 24 Haziran’a adım adım yaklaşıyoruz. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin. Yıllarca terörün bitmesi için mücadele verdik. Suruç, örgütün kalesi gibi gözükür. PKK buradan yıllarca genç çocukları dağa götürdü. Belediye ellerinde olduğu için ciddi gelirleri vardı. Ben aday olduktan sonra AK Parti’nin oyları yüzde 12’lerden yüzde 50’lere ulaştı. 16 yıllık iktidarımızda yapılan hizmetleri doğru bir şekilde vatandaşımıza anlattık. Gelecekteki projelerimizden bahsediyorduk. Urfalı ailelerimize terörü hiçbir zaman övmemelerini, çocuklarını bu beladan uzak tutmaları yönünde sürekli tavsiye veriyorduk. Terörün nasıl biteceği yönünde projelerimizi bir bir aktarıyorduk. 24 Haziran seçimleri için de vatandaşımız bize yönelmişti. Bu havayı hazmedilmedikleri için provokasyon peşine düştüler.”

MUHAMMED UZUN / İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23