• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Afrin’de halk terörist avında!

Yeniakit Publisher
2018-03-21 14:17:00 - 2018-03-21 14:18:24
Afrin’de halk terörist avında!

Teröristlerden temizlenen Afrin’de sivil halk da Mehmetçiğe yardım ediyor... İlçe merkezinde saldırı düzenlemek için gizlenen sivil kıyafetli 3 PKK/PYD’li militan, Afrin halkı tarafından yakalanıp askerlerimize teslim edilirken, kötü bir olayın önüne geçilmiş oldu.

GÖKSEL ÇAĞLAV/ANKARA

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin İlçe Merkezi’nin ele geçirmesinin ardından, halkının güvenliğini sağlayan Mehmetçik, ilçenin tüm giriş ve çıkışlarına da sızmalara karşı kontrol noktaları oluşturdu. Terör örgütü PKK/YPG’nin Afrin’den temizlenmesinin ardından ilçe merkezinde yaşam, Mehmetçik sayesinde normale dönmeye başladı. Afrin’den kaçan binlerce teröristin aksine ilçe merkezinde saklanıp, daha sonra olay çıkarma düşüncesindeki hain PKK/YPG’li militanları halk yakaladı. Yıllardır teröristlerin baskı ve zulmüne maruz kalan halk, teröristleri kendi imkanları ile yakalayarak, Mehmetçiğe teslim etti.

BOMBALI ARAÇLAR İHBAR EDİLİYOR

Daha kendi cellatları olan ve olmadık zulümlerle kendilerine hayatı dar eden teröristlerin ellerini ve gözlerini bağlayarak Türk askerine teslim eden halk, Mehmetçiğin hayatı normale çevirmesinden de çok memnun. Öyle ki, halkın kendi bölgesinde teröristlerce bombayla tuzaklanarak bırakılan araçları da Mehmetçiğe ihbar ettiği belirtildi. Bu arada PKK/YPG’nin kaçarken tuzakladığı yüklü miktarlardaki bombaları güçlendirmek ve etkisini artırmak için tek tip bomba yerine, metal oranı yüksek maddelerle takviye yaptıkları belirtildi. Özellikle kurulan barikat ve toprak yığınları arasına, uluslararası hukuka göre kullanılması yasak olan mayınları gizledikleri ortaya çıkıyor.  Bomba imha ekiplerinin aralıksız çalıştığı ilçe merkezinde temizlemenin uzun zaman alacağı belirtildi.

AFRİN’DEN CESARET ALAN HALK PKK’YI KOVDU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Afrin’in ele geçirilmesi, YPG/PKK tarafından köyleri işgal edilen diğer Arap sakinleri için de umut oldu. Halep’in Bab ilçesine bağlı ve yaklaşık 2 yıl önce terör örgütü YPG/PKK tarafından işgal edilen Hırbet eş Şaer’in sakinleri, Zeytin Dalı Harekatı’ndan moral alarak kendi aralarında örgütlendi. Hafif silahlarla köylerindeki teröristlere karşı harekete geçen siviller, çatışmaların ardından YPG/PKK’yı topraklarından çıkardı. Köylülerden Ebu Muhammed,  “Türkiye’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı bizi teröristlerle mücadeleye motive etti. Böylece biz de topraklarımızı kendimiz kurtardık, biz buralıyız. Köyümüzü PKK’dan kurtarmak için harekete geçtik. PKK’nin işgalindeki diğer köylerdeki insanlarımızı kurtarmak için de hazırız” dedi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23