• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Afrin sadece birkaç saat içerisinde ele geçirildi… Peki bu teröristler nerede?

Yeniakit Publisher
2018-03-18 23:19:00 -
Afrin sadece birkaç saat içerisinde ele geçirildi… Peki bu teröristler nerede?

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’in merkezi sadece birkaç saat içinde tamamen kontrol altına alındı. Peki burada olması beklenen binlerce terörist nereye kaçtı. Yerel kaynaklara göre Afrin'den kaçan PKK'lılar Halep'in kuzeyinde.

TSK, Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın 58. gününde tarihi bir zafere imza attı.  Afrin şehir merkezi sabah 08:30 itibari ile ele geçirildi.

Bölgeden gelen ilk haberler Afrin'in rahat bir şekilde ele geçirildiği ve yaşanan çatışmaların şehir merkezi dışında ufak çaplı olduğu yönünündeydi.

Peki Afrin'den kaçan YPG/PKK'lılar nerede?

NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe'nin yerel kaynaklara dayandırdığı açıklamasına göre Afrin'den kaçan YPG/PKK'lılar Halep'in kuzeyinde.

Son 48 saat içinde karayolu ile Halep'e bir geçiş olduğunu belirten Yeşiltepe, 'Halep'e gittiği belirtilen PKK'lı lider kadronun bir kısmı Şam rejimi tarafından kent merkezine alındı. Bir kısmı ise Halep'e sokulmadı. Şu anda Afrin'den kaçan PKK'lıların önemli bir bölümünün Halep kuzeyinde olduğu yönünde bilgiler geliyor.' dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeşiltepe, teröristlerin bir kısmının önce Menbiç'e daha sonra Afrin'in doğusundaki Kobani bölgesine geçeceği yönünde iddiaların olduğunu da ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23