• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Afrin operasyonunu protesto eden 14 öğrenci tahliye edildi

Yeniakit Publisher
2018-06-06 21:05:00 -
Afrin operasyonunu protesto eden 14 öğrenci tahliye edildi

Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan 14'ü tutuklu 22 öğrencinin, "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılandığı davada tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık ve sanık  avukatlarının savunmalarının alınmasının ardından mahkeme heyetince ara karar  açıklandı.

"ÖĞRENCİ OLUP, FAAL EĞİTİM HAYATINA DEVAM ETMELERİ..."

Heyet, tutuklu 14 öğrencinin, üzerlerine atılı suçun vasıf ve  mahiyeti, savunmalarının alınması, alabilecekleri muhtemel cezaya göre tutuklu  kaldıkları süre ve öğrenci olup faal eğitim hayatına devam etmeleri ve adli  kontrol hükümlerinin yeterli olacağı kanaatini dikkate alarak tahliyesine  hükmetti.

Bu sanıklarla ilgili yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol  tedbiri uygulanmasına hükmeden heyet, "haftada bir gün imza verme" zorunluluğunu  kaldırdığı tutuksuz 3 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli  kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştırdı.

DOKTORA ÖĞRENCİSİNİN ADLİ KONTROL TEDBİRİ KALDIRILDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mahkeme heyeti, 4 sanıkla ilgili yurt dışına çıkış yasağının devamına  ancak haftada bir gün imza verme zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirinin  kaldırılmasına da hükmederken, doktora öğrencisi olan bir sanık hakkındaki adli  kontrol tedbirlerini ise eğitim hayatı ve çalışmalarının bir kısmını yurt dışında  yapması nedeniyle kaldırdı.

Duruşma ertelendi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23