• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'ye ses yok! BM: Fırsatı kaçırmayın, nükleer silahsızlanma olmalı

Yeniakit Publisher
2018-06-11 21:18:00 - 2018-06-11 23:25:03
ABD'ye ses yok! BM: Fırsatı kaçırmayın, nükleer silahsızlanma olmalı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yarın Singapur'da yapacağı zirveye ilişkin iki liderin geçen sene çok fazla endişe oluşturan tehlikeli döngüyü kırmaya çalıştığını belirterek, Kore Yarımadası'nın barışçıl bir şekilde nükleer silahsızlanması için taraflara bu fırsatı kaçırmamaları çağrısı yaptı. Öte yandan Guterres, ABD'nin elindeki nükleer silahlarda ise bahsetmedi.

Guterres, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada zirvenin küresel barış ve güvenlik için umut verici bir gelişme olduğunu ve iki liderin diplomatik çözüm arayışından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Genel Sekreter Guterres, ''İki lider geçen sene çok fazla endişe oluşturan bu tehlikeli döngüyü kırmaya çalışıyor. Ortak amaç barışçıl ve kanıtlanabilir nükleer silahsızlanma olmalı.'' değerlendirmesinde bulundu.

Her iki lidere de önlerindeki yolun iş birliği, uzlaşma ve ortak bir amaç gerektirdiğini ilettiğini belirten kaydeden Guterres, bu süreçte kaçınılmaz iniş ve çıkışlar, anlaşmazlıklar ve zorluklar olacağına dikkati çekti.

BM'nin de bu süreci desteklemeye hazır olduğunu vurgulayan Guterres, talep edilmesi durumunda Uluslararası Atom Enerji Ajansının izleme ve denetlemeye hazır olduğunu belirtti.

Guterres, ''Umarım tüm taraflar bu fırsatı Kore Yarımadası'nın barışçıl bir şekilde nükleer silahsızlanması için kullanır.'' diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Kore Yarımadası'nın nükleer silahsızlanması için yarın Singapur'da bir araya gelecek.

Yarınki tarihi zirve ilk kez bir ABD başkanı ile Kuzey Kore liderinin aynı masada bir araya gelecek olması nedeniyle önem taşıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23