• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Abdullah Gül neyin peşinde? Danışmanı üzerinden algı operasyonu

Yeniakit Publisher
2018-05-18 09:46:00 - 2018-05-18 09:55:25
Abdullah Gül neyin peşinde? Danışmanı üzerinden algı operasyonu

24 Haziran seçimlerinde muhalefetin anlaşamamasından dolayı Cumhurbaşkanı adayı olamayan Abdullah Gül, adaylığı ile karıştıramadığı siyaseti danışması Ahmet Sever aracılığıyla karıştırma peşinde. Gül’ün eski basın danışmanı sever Cumhuriyet gazetesinin manşetine konu olan yeni kitabında delilsiz hezeyanlarda bulundu.

 YENİAKİT.COM.TR -  AK Parti ile yollarını iyiden iyiye ayıran 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Haziran’da erken seçim kararının alınmasının ardından CHP ve Saadet Partisi’nin başını çektiği muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olarak ön plana çıktı. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile birçok kez görüşen Gül, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ayak diretmesi ve CHP içerisinden aykırı sesler yükselmesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığına aday olamadı.

DANIŞMANI ÜZERİNDEN SİYASETİ KARIŞTIRIYOR

Ancak adaylığı ile siyaseti karıştıramayan Abdullah Gül, eski basın danışmanı Ahmet Sever üzerinden yeni bir algı operasyonuna başlamış görünüyor.

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarını sarsmak için dinlemeler yapıp montajlayarak tapeler yayınlayan FETÖ gibi Gül’ün danışmanı Ahmet Sever de hiçbir delile dayandırmadığı hezeyanlar ortaya atarak AK Parti içerisinde bir güç mücadelesi olduğunu iddia etti.

SEVER'İN HEZEYANLARI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PKK ve FETÖ yandaşı Cumhuriyet gazetesinin bugünkü manşetine konu olan yeni kitabında Ahmet Sever, AK Parti içerisinde yaşananlar ile ilgili hiçbir delile dayandırmadığı iddialar ortaya attı.

Ahmet Sever kitabında AYM’nin 367 garabetinin ardından Abdullah Gül’ün adaylıktan vazgeçirilmeye çalışıldığını “Gül direnirse gerilim artar, darbe olur” tehdidinin dolaşıma sokulduğunu yazdı. Sever’in iddialarına göre Gül, dönemin Başbakanı Erdoğan’a rağmen Cumhurbaşkanlığı’na adaylığını bir basın  toplantısıyla ilan etti.

Sever, Ergenekon operasyonunda dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in devre dışı bırakıldığını da savunduğu kitabında FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz’ün doğrudan Erdoğan’a bağlı çalıştığını iddia ederek operasyonların Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapıldığı iddiasını ortaya attı.

Sever’i yeni kitabında yer verdiği hezeyanlardan bir diğeri ise TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un İngiliz gazeteci Daved Gardner’a söylediği iddia edilen sözlerle ilgili. Sever’in iddiasına göre Şentop, Gardner’a, Gül ve Davutoğlu’nu kastederek muhalefete geçmeleri durumunda “FETÖ’cülükle suçlar, hapse atarız” demiş.

yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23