• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'nin S-400 tehdidine Türkiye'den tokat gibi cevap!

Yeniakit Publisher
2019-11-22 09:27:00 - 2019-11-22 09:35:34
ABD'nin S-400 tehdidine Türkiye'den tokat gibi cevap!

İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Türkiye, Washington ile ilişkileri düzeltmek istiyorsa, S-400'lerden kurtulması gerekir" denildi. ABD'nin bu açıklamasının yapıldığı sırada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM'deki görüşmelerde S-400 hava savunma sistemlerinin aktif olarak kullanılacağını belirtti.

13 Kasım'da Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump görüşmeyi "mükemmel" diye nitelemiş ancak iki liderin S-400 krizinin çözümü konusunda ilerleme kaydedip kaydetmediği açıklık kazanmamıştı. Görüşmenin ardından Washington ile Ankara arasında, S-400 savunma sisteminin F-35 savaş uçakları için tehlike oluşturup oluşturmadığının incelenmesi için bir mekanizma oluşturulmuştu.

ABD’den yaptırım tehdidi

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili adının açıklanmaması kaydıyla gazetecilere, Türkiye-ABD-S-400 ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan son dakika haberine göre yetkili, "Türkiye, Rus savunma sistemini ya yok etmeli, ya iade etmeli ya da bir şekilde bundan kurtulmalı" ifadelerini kullandı.

ABD'li üst düzey yetkili, "Türkiye'nin masaya dönme olanağı var. Sorunun çözülmesi için S-400'leri ya imha etmeleri ya geri göndermeleri ya da bir şekilde onlardan kurtulmaları gerektiğini biliyorlar" diye konuştu.

Yetkili, ayrıca Türkiye'ye halen yaptırım uygulanabileceği mesajını da verdi. "CAATSA yaptırımları konusunda mutlak bir takvim yok" diyen ABD'li yetkili, Çin'e Rusya'dan savaş uçağı satın alması sebebiyle aynı yasa kapsamında yaptırım uygulanmasının dokuz ay sürdüğünü hatırlattı.

Bakan akar: S-400'ler çalışacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda S-400'lerden geri adım atılmayacağı mesajı verdi. Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Akar, "S-400 çalışacak" dedi ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin eğitim süreci tamamlandığında planlanan faaliyetlerin uygulanacağını söyledi. Akar, "S-400'lerin birinci filo ve iki bataryası Türkiye'ye intikal etmiş bulunuyor. İki bataryanın kuruluş ve TSK personelinin eğitim süreci devam ediyor. Bunlar tamamlanınca planladığımız faaliyet neyse onu uygulayacağız" şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bakan Akar, ABD'den alınan F-35'lere ilişkin olarak da, "Beş F-35'ten dördünü fiilen teslim aldık, biri teslim edilmek üzere hangarlarda bekliyor" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ad.K

KAFİRİN DEDİĞİ OLURSA TÜRKİYE DEVLET OLMAKTAN ÇIKAR.NE PAHASINA OLURSA OLSUN KARARIMIZDAN DÖNEMEYİZ.

ottoman

bu gavurlara cevap vermek için s400 kurulumu ve yerli milli hss sistemlerini hızlandırmak geliştirmek şeklinde şiddetli bir karşılık verilmeli hisar projesine ayrıca hızlandırılsın s500 ortak üretim ve teklonoji transferi de lazım bize daha gelişmiş hava sauvnma sistemlerine ihtiyacımız var s400 şuan için çok az sayıda sistem alındı belki bir kaç tane daha alınabilir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23