• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'nin İsrail büyükelçisinden skandal işgal pozu!

Yeniakit Publisher
2018-05-23 04:07:00 - 2018-05-23 04:09:09
ABD'nin İsrail büyükelçisinden skandal işgal pozu!

ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra'nın ortadan kaldırılarak işgalcilerin Üçüncü Tapınağının yerleştirildiği bir fotoğrafın önünde gülerek poz verdi. Söz konusu fotoğraf, İsrailli aşırı sağcıların yönettiği bir haber sitesinde yayınlandı.

ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Mescid-i Aksa ve Kubbet'üs Sahra'nın ortadan kaldırıldığı ve yerine işgalcilerce kutsal sayılan Üçüncü Tapınağın yerleştirildiği bir fotoğrafın önünde poz verdi.

Fotoğrafın Büyükelçi Friedman'ın Tel Aviv'in doğusunda bulunan Bney Brak'a yönelik ziyaretinde çekildiği öğrenildi.

ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Mescid-i Aksa ve Kubbet'us Sahra'nın silindiği fotoğrafın önünde gülerek poz verdi.

İsrailli işgalciler Aksa'nın yıkılması istiyor
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsrailli işgalciler, Mescid-i Aksa ve Kubbetu's Sahra'yı yıkıp yerine iddia ettikleri Üçüncü Tapınağı dikmeye çalışıyor.

Harami Şerif'e saldırılar her geçen gün artıyor

İsrailli aşırı sağcı işgalcilerin, Kudüs Harami Şerif bölgesine yönelik saldırıları her geçen gün artıyordu.

İşgalciler, Harami Şerif bölgesinde yer alan ve Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa ve Kubbetu's Sahra'nın yıkılmasını ve yerine Üçüncü Tapınağın inşa edilmesini savunuyor.

2014 yılında İsrail'in Konut Bakanı Uri Ariel, Mescid-i Aksa'nın yerine tapınağın yapılmasının Tevrat'ın emri olduğunu, hükümetin bunu yerine getirmek zorunda olduğunu ifade etmişti.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA!

"Skandal" fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından ABD'nin İsrail Büyükelçiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Friedman'ın "yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğu" belirtildi.

Fotoğrafın Friedman'ın önüne tutuşturulduğu ve o anda söz konusu değişiklikten haberdar olmadığı öne sürülen açıklamada, ABD'nin Mescid-i Aksa dahil Kudüs'teki kutsal yerlerin statükosunun korunmasına bağlı olduğu kaydedildi.

'GÜLÜMSEME HER ŞEYİ AÇIKLIYOR!'

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat ise yaptığı yazılı açıklamayla skandal fotoğrafa tepki göstererek, "Büyükelçinin fotoğrafı alırken yüzünde oluşan gülümseme her şeyi açıklıyor." ifadesini kullandı.

İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar olduğunu hatırlatarak, yaşananların dini çatışmaya dönüştürülmeye çalışıldığına dikkati çeken Ureykat, "Arap ve İslam dünyasından El Aksa Camisi ve Haremi Şerif'in büyüklüğüne layık tepkiler gelmeden daha ne kadar ABD'nin bu alçak saldırıları devam edecek?" diye sordu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetüs Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Haremi Şerif'te kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23