• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

New York Times’tan Muharrem İnce güzellemesi

Yeniakit Publisher
2018-06-23 12:43:00 - 2018-06-23 12:45:06
New York Times’tan Muharrem İnce güzellemesi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ABD’lilerin aşkı bitmiyor. Son olarak Türkiye karşıtı söylemlere yer vermesiyle meşhur New York Times, Muharrem İnce’yi öve öve bitiremedi.

ABD’li New York Times (NYT) 24 Haziran seçimleriyle ilgili hazırladığı Iliana Magra imzalı haberde Erdoğan’ın karşısında yarışacak beş adayı yorumladı.

“PRATİK ZEKALI, OTORİTER VE KOMİK”

NYT, Erdoğan’ın ardından en güçlü aday olarak görülen Muharrem İnce için; “Pratik zekalı, akıllı, otoriter ve komik” yorumunda bulundu.

İNCE’NİN DİYARBAKIR MİTİNGİNİ HDP’LİLER DOLDURMUŞTU…

Haberde İnce ile ilgili “Kürtlere de ulaşmayı başarabilen bir milliyetçi” ifadeleri ise dikkat çekti. Bu ifade, HDP’yi destekleyenlerin Kürtler olduğunu kabul eden NYT’nin İnce’nin Diyarbakır mitingine CHP’lilerden çok HDP’lilerin katıldığını kabul etti şeklinde yorumlandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DİĞER ADAYLARI DA ÖVDÜLER

NYT, ‘Erdoğan olmasın da, kim olursa olsun’ mantığıyla yayınladığı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında yarışacak diğer adayları da övdü. İyi Partili Akşener için “Türkiye’nin Demir Leydisi” diyen gazete, Karamollaoğlu için, “deneyimli bir siyasetçi” ifadelerini kullandı.

“YARIŞA HAPİSTEN KATILIYOR”

Gazete, bir başka cumhurbaşkanı adayı olan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için ise “Türkiye tarihinde bir ilk: Hapishaneden aday oldu” başlığını kullandı.

“ESKİ MAOCU, KOYU MİLLİYETÇİ”

NYT tarafından, Vatan Partisi’nin adayı olan Doğu Perinçek’in eski bir Maocu ve koyu bir milliyetçi olduğu ifade edilirken, Vatan Partisi’nin Meclis’te sandalyeye sahip olmadığı bilgisi de veriliyor.

Gazete, 15 Temmuz sürecinin ardından Perinçek’in, Erdoğan’ı sıkı bir şekilde desteklediğini okuyucularına aktarırken, seçim vaadi olarak ise OHAL’i devam ettirme sözü verdiğini belirtiyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23