• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'li Müslüman kadın siyasetçi Tlaib'den Trump'a "ırkçı" suçlaması

Yeniakit Publisher
2018-12-07 19:47:56 -
ABD'li Müslüman kadın siyasetçi Tlaib'den Trump'a "ırkçı" suçlaması

Temsilciler Meclisi üyesi Rashida Tlaib, söylem ve politikalarını eleştirdiği ABD Başkanı Donald Trump'ın ırkçı olduğuna dair şüphesinin olmadığını belirtti - Tlaib: "Amerikan halkı bile çoğu zaman Trump'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamaları şaşkınlıkla karşılıyor ve ne demek istediğini anlamaya çalışıyor"

WASHINGTON (AA) - ABD Temsilciler Meclisi üyesi Rashida Tlaib, ABD Başkanı Donald Trump'ı ırkçılıkla suçladı.

ABD'de geçen ay yapılan ara seçimlerde Temsilciler Meclisine giren iki kadın Müslüman siyasetçiden biri olan Filistin asıllı Tlaib, Trump ve politikalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

The Hill'e konuşan Tlaib, Trump'ın ırkçılığının politika ve söylemlerinden anlaşıldığını, onun ırkçı olduğundan bir şüphesi bulunmadığını söyledi.

Tlaib, Trump'ın ırkçı söylemlerinin kaynağını bilmediğini kaydederek, "Ancak Amerikan halkı bile çoğu zaman Trump'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamaları şaşkınlıkla karşılıyor ve ne demek istediğini anlamaya çalışıyor." dedi.

- Başkan Trump ile ırkçılık yükselişte
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump'ın söylemlerinin ülke genelindeki ırkçı ve İslamofobik saldırıları arttırdığı görülürken, özellikle Demokrat kesimin Trump'a yönelik tepkileri artıyor.

"Amerika'yı Yeniden Büyük Yapalım" sloganıyla 20 Ocak 2017'de başkanlık koltuğuna oturan Trump, ülkede beyaz Amerikalılar ile olmayanlar arasında "görünmez bir çizgi" çizmeye çalışmakla itham ediliyor ve özellikle göçmenler konusundaki söylemleriyle tepki çekiyor.

"ABD'de ırkçılığı hortlatmakla" suçlanan Trump'ın birçok seçim vaadinin ve göreve geldikten sonra aldığı bazı kararların ülkedeki kimi kesimleri ayrımcılığa maruz bıraktığı ifade ediliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23